Luštica Development – početak radova na hotelu i golf igralištu u narednih nekoliko mjeseci

Novosel sa saradnicima i Gibsonom
Novosel sa saradnicima i Gibsonom

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel sa svojim saradnicima održao je danas radni sastanak sa Izvršnim direktorom kompanije Luštica Development a.d Darrenom Gibsonom i njegovim timom. Sastanku je prisustvovao i predstavnik MORT-a Marko Vukašević.

Izvršni direktor Luštice Development prisutne je upoznao sa dinamikom i trenutnim statusom u realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u našoj državi, konstatujući da svi radovi teku planiranom dinamikom, tako da već početkom 2017-godine možemo očekivati useljenje novih stanara u 90 novih stanova. Kada su u pitanju radovi na uređenje Marine, planirano je da već sledećeg mjeseca bude tzv. „soft“ otvaranje Marine čije zvanično otvaranje se očekuje polovinom sljedeće godine. Radovi na izgradnji hotela su u fazi pripreme a izbor glavnog dizajnera se očekuje u narednih 2-3 nedjelje. Nakon završetka ljetnje turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji savremenog golf terena koji potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player.

Tokom višečasovnog razgovora, sagovornici su se dotakli brojnih tema poput početka radova na saobraćajnici MR1, izgradnje cjevovoda za vodosnadbjevanje Luštice, poreza na imovinu, odvođenja otpadnih voda iz budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ali i mogućnosti korišćenja tretiranog mulja za potrebe izgradnje budućeg golf terena.

Na sastanku je bilo riječi i o ugovoru o sponzorstvu za 2016-tu godinu, kao i uključivanju ovog renomiranog investitora u organizciji dočeka Nove godine u Tivtu.

Zaključeno je da je saradnja opštine Tivat i kompanije Luštica Development a.d na izuzetno viskom nivou, zahvaljujući prije svega partnerskom odnosu i izvanrednoj saradnji sa lokalnom upravom, te se u narednom periodu očekuje otvaranje na desetina novih radnih mjesta i intenziviranje aktivnosti u realizaciji ovog, slobodno možemo reći, najvećeg investicionog projekta na Mediteranu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.