SDP – novu vlast u Tivtu biraće građani a ne DPS

SDP odgovara dojučerašnjim koalicionim partnerima

Novosel i Bošković
Novosel i Bošković – DPS-SDP koalicioni partneri 16 godina

Demokratska partija socijalista pokazala je strah od sjednice Skupštine Opštine na kojoj bi se raspravljalo o izvještaju gradonačelnika Ivana Novosela i razrješenju direktora Komunalnog preduzeća Rada Popovića-saopštio je danas predsjednik OO SDP Tivta i šef lokalnog parlamenta Krsto Bošković.

Dan ranije, predsjednik OO DPS Siniša Kusovac kazao je da ta stranka jednostrano raskida koaliciju sa SDP koja je Tivtom vladala 16 godina. DPS je savez sa strankom Ranka Krivokapića raskinuo na državnom nivou i u većini drugih gradova Crne Gore, a to je u Tivtu učinio pred lokalne izbore koji će se u tom gradu održati 17.aprila. Kusovac je naveo da su se na taj korak odlučili zbog toga što je Bošković “ucjenjivački i bez konsultacija sa koalicionim partnerom i predsjednikom Opštine (Ivanom Novoselom –DPS) zakazao čak dvije sjednice uoči samih izbora, 17. marta i 8. aprila, što predstavlja svojevrsno pravno i političko nasilje”. Kusovac je eksplicitno kazao i da SDP neće biti dio nove lokalne vlasti koju će po njemu, nakon izbora 17.aprila “predvoditi DPS”.

Reagujući na to, Bošković je danas, nakon sjednice Predsjedništva OO SDP Tivta, kazao da se DPS uplašio rasprave o izvještaju gradonačelnika o radu i ostvarivanju funkcija lokalne uprave, a koja je prva tačke dnevnog reda predstojeće sjednice SO u četvrtak.

“Što je razlog za taj strah, treba pitati njih i njihovu centralu koja je procijenila da će im ovo biti dobar potez. Kako bi tivatska i crnogorska javnost bila do kraja upoznata sa situacijom oko zakazivanja sjednice ona je, po uobičajenoj poslovničkoj proceduri,  dogovorena na međustranačkom kolegijumu predsjednika Skuptinine 3. marta, dnevni red predložen 7.marta, a materijali poslati odbornicima prije pet dana. Za sve ovo postoji i dokumentacija, ali što je za nas bitnije, i dogovor svih predsjednika klubova odbornika, uključujući i predstavnika DPS-a.”- kazao je Bošković dodajući da što se SDP tiče, “mi smo spremni da građanima podnesemo račun kako smo radili u protekle četiri godine, a u svim onim oblastima koje su vodili ljudi SDP-a smo pokazali rezultate za ponos.”

“Kad je u pitanju priča o novoj vlasti, želimo da poručimo i lokalnom i državnom DPS-u da će novu izvršnu vlast birati Tivćani, a ne oni, osim ako ne misle da ukidaju demokratiju i u našoj opštini, kao što pokušavaju na nekim drugim mjestima.”- istakao je Bošković i naglasio da SDP “kao druga najveća partija u proteklom periodu, svojim radom konstantno povećavala povjerenje građana i snagu na izborima”.

“Tako da će novu tivatsku vlast činiti naša partija i programski srodne partije.”- uvjeren je lider tivatske SDP.

DPS ne dolazi na Skupštinu u četvrtak

DPS
DPS

Odbornici DPS u Skupstini Opštine Tivat neće prisustvovati sjednici SO koju je predsjednik SO Krsto Bošković zakazao bez konsultacija sa predsjednikom Opštine Ivanom Novoselom – saopštio je danas tivatski DPS.

“S obzirom na to da je Bosković zakazao dvije sjednice SO, svega mjesec dana uoči lokalnih izbora, uz ucjene i bez dogovora sa DPS-om kao koalicionim partnerom, odbornici DPS-a svojim prisustvom na sjednici neće davati legitimitet ovakvom pravnom i političkom nasilju.”- stoji u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.