Knjižara So predlaže za čitanje…

Knjižara So
Knjižara So

U današnjem izdanju Preporuka za čitanje naredne sedmice, rubrike koju realizujemo u saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So, predlažemo koji su to naslovi trenutni hitovi, ili po nečem važni, manirom za svakog po nešto.

Rodenova ljubavnica autorke Heder Veb priča je o burnoj, strastvenoj vezi između čuvenog vajara Ogista Rodena i Kamij Klodel, njegove učenice, muze i velike ljubavi. Mlada Kamij upoznaje znatno starijeg Rodena. Njihova strast inspiriše ih da stvaraju djela koja pomjeraju granice u shvatanju moderne umjetnosti. Pa ipak, rastrzana između svoje dvije velike ljubavi – Rodena i vajanja – ona će sagorjeti u svojoj strasti i njene opsesije će je odvesti u ludilo. Ovo je slojevit istorijski roman koji dočarava neuhvatljiv duh jedne umjetnice. Izdavač je Laguna.

Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali francuskog autora Pijera Bajarda britka je, duhovita i nepretenciozno napisana studija koja će u svakom pogledu revidirati naše poglede na knjigu. Proučavanje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kad o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim situacijama možemo snaći, pokazuje da je, suprotno opšteprihvaćenom mišljenju, moguće strastveno razgovarati o knjizi koju nismo pričitali. Izdavač je V.B.Z.

Do bolesti i natrag
Do bolesti i natrag

Priča Marine Furlan u knjizi Do bolesti i natrag o raku provešće čitaoca kroz agoniju otkrivanja ove opake bolesti, pripreme i muke pacijenta od operacione sale i hemoterapije do alternatvnih metoda liječenja – na putu do potpunog ozdravljenja i zdravog života. U dodatku ove uzbudljive lične drame čitalac iz prve ruke saznaje mnogo toga o tretmanu bolesnika od kancera.

Autorka se pobrinula da svoju ispovijest dopuni sveobuhvatnim informacijama korisnim i za laike i za upućene o ljekovitim preparatima, preporukama za zdrav život te makrobiotičkim receptima za sva godišnja doba. Izdavač je Laguna.

Beskrajna priča
Beskrajna priča

Beskrajna priča Mihaela Endea knjiga je koja je postigla senzacionalan uspjeh širom svijeta i spada među najneobičnija djela napisana u žanru naučne fantastike. Na stranicama jedne stare knjige, Bastijan, dječak od desetak godina, otkriva tajanstveni svijet čarolije – Zemlju Fantaziju, koja lagano propada. Samo ljudsko biće može ponovo uspostaviti red, i taj veliki zadatak dodijeljen je upravo Bastijanu. Beskrajna priča je jedna od najboljih knjiga ikada napisanih za djecu. Izdavač je Vulkan.

Jovanka Orleanka autora Aleksandra Bojovića knjiga je koja nas vodi u 15. vijek, kada je jedna mlada Francuskinja ostavila miran seoski život i posvetila se borbi protiv Engleza. Jovanka je bila pobožna i izdvajala se od ostale djece. U trinaestoj godini čula je glasove sa neba i doživjela prvo otkrovenje. Bog joj je poručio da umjesto pastirskog štapa uzme mač i priključi se francuskoj vojsci. Na prevaru je uhvaćena i 30. maja 1431. godine spaljena na lomači. Tek je 1920. godine kanonizovana i proglašena za sveticu. Izdavač je Pčelica.

Učimo šah knjiga je koja djecu upoznaje sa najosnovnijim pravilima šahovske igre. U njoj su data određena teorijska i praktična iskustva, koja su predstavljena brojnim ilustracijama. Autori nas takođe vode u neku vrstu šetnje kroz šahovsku istoriju pokazujući nam kroz koje je sve oblike šah prolazio u svom razvoju. Uz uputstva kako se koja figura koristi naučićemo i šta svaka od njih simbolizuje. Učimo šah je knjiga-slikovnica napisana sa ciljem da početnicima olakša prve korake u upoznavanju ove drevne igre. Izdavač je Pčelica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.