Tivat: Kraj koalicije DPS-SDP

DPS mjesec dana pred izbore, zvanično raskinuo koaliciju sa SDP u Tivtu

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Koalicija DPS – SDP u Tivtu od više ne postoji – saopštio je danas predsjednik OO DPS Tivta dr Siniša Kusovac.

Prema njegovim riječima, predsjednik Skupštine Opstine Tivat Krsto Bošković koji je i lider tivatske SDP je “ucjenjivački i bez konsultacija sa koalicionim partnerom i predsjednikom Opštine (Ivanom Novoselom –DPS) zakazao čak dvije sjednice uoči samih izbora, 17. marta i 8. aprila, što predstavlja svojevrsno pravno i političko nasilje”

DPS“Posebno ako se ima u vidu da je Bošković potpuno ignorisao sugestije predsjednika Opštine prilikom formulisanja dnevnog reda sjednica SO, jasno je da je riječ o još jednom pokušaju SDP-a da, nesrazmjerno svojoj političkoj snazi, sprovodi isključivo svoje odluke i produži svoj opstanak u dijelu vlasti.”- saopštio je Kusovac dodajući da DPS “kao najsnažnija partija, neće dozvoliti bilo kakve opstrukcije u funkcionisanju sadašnje lokalne uprave.”

“Takođe, SDP je ovakvim ucjenjivačkim ponašanjem sama sebe eliminisala iz bilo kakve mogućnosti za učešće u budućoj lokalnoj vlasti u Tivtu, koju će sigurno, kao i do sada, predvoditi DPS.”- poručio je Kusovac.

Krsto Bošković nam je kazao da će, bez obzira na najnoviji odluku DPS, sjendica SO zakazana za četvrtak, biti održana.

SDP
SDP

“Po zakonu, tivatski parlament morao je da do lokalnih izbora zakazanih za 17.april, zasjeda najmanje jednom, jer se 28.marta navršavaju tri mjeseca od održavanja posljednje sjednice SO. Uz to, po program rada SO, a i po zakonu o lokalnoj upravi, parlament najkasnije do kraja prvog kvartala godine mora razmatrati izvještaj o radu gradonačelnika i ostvarivanju funkcija lokalne uprave za prethodnu godinu.”- kazao je Bošković dodajući da je sve to prošle nedjelje dogovoreno na međustranačkom sastanku i da se sa time složio i predstavnik DPS. Po njegovim riječima, upravo je predstavnik DPS inicirao da se umjesto jedne, do izbora 17.aprila održe dvije sjednice SO jer se nakupilo dosta materijala o kojem se parlament mora izjašnjavati.

Kusovac ljut zbog dnevnog reda posljednih sjednica lokalnog parlamenta                     

U međuvremenu, gradonačelnik Novosel zatražio je da se “za poslije izbora” odgodi rasprava o njegovom izvještaju o radu, formalizovanje smjene Rada Popovića (DPS) sa mjesta direktora Komunalnog preduzeća, kao i riješavanja statusa ukupno 12 odbornika vladajuće DPS-SDP većine koji su u konfliktu interesa jer su istovremeno i članovi organa upravljanja lokalnih preduzeća i ustanova. Bošković na to, na sastanku sa Novoselom, nije pristao, pa je uslijedila ekpresna reakcija čelnika lokalnog DPS, da jednostrano raskinu koaliciju koja Tivtom upravlja već 15-tak godina.

Bošković se nije želio izjašnjavati hoće li SDP sada podržati inicijativu Demokratske Crne Gore o izglasavanju nepovjerenja Novoselu. “Ta inicijativa koju formalno potpisima mora podržati 11 odbornika, još nije došla u skupštinsku procedure. O tom – potom.”- kazao je Bošković dodajući da će sutra zasijedati Predsjedništvo OO SDP Tivta nakon čega će javnost obavijestiti o daljim potezima te stranke.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.