Kovačević: nakon naše pobjede lokalna uprava će raditi kao u Skandinaviji

Tivatska akcija još jednom pozvala opoziciju da bojkotom ne radi protiv Tivćana jer DPS u tom gradu nikada nije bio slabiji

Kovacevic na konvenciji
Kovacevic na konvenciji

Ukoliko „Tivatska akcija“ (TA) sa partnerima bude dio nove lokalne vlasti – a biće, i ne bude li bojkota jer opozicione partije moraju shvatiti da moraju ispoštovati Tivćane, garantujemo vam da će u roku od 48 sati u tivatskoj Opštini i lokalnim preduzećima i ustanovama vladati potpuna zakonitost i transparentnost – poučio je sinoć sugađanima na izbornoj konferenciji TA, predsjednik Glavnog odbora te gađanske liste Mirko Kovačević. On je dodao da će se ubuduće u lokalnoj upravi raditi „kao u Skandinaviji“ te da će ne samo funcioneri, nego i niži službenici imati obavezu da u roku od 48 sati odgovore na svako pitanje novinara, a svaka tri mjeseca gradonačelnik i svi šefovi lokalnih službi izlaziće pred javnost na konferenciji gdje će im novinari i građani „rešetati pitanjima o tome što oni rade u ime tih građana“. Nesvakidašnje poruke TA dodatno je naglasila i za crnogorske političke skupove, potpuno nekarakteristična, intelektualna atmosfera na konvenciji, „pokrivena“ muzikom Davida Bowie-a (We could be heros) i Dire Straits-a  (Money for nothing).

Kovačević je podsjetio da je NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“ iz koje je proistekla TA, u protekle dvije godine ukazala na niz nezakonitih radnji lokalne DPS-SDP vlasti koje su rezultirale vraćanjem preko milion eura u opštinski budžet kroz aferu „Komunalije“.

„ Da to nismo učinili, nastupila bi kleptomanska histerija i budućem konzulu u Spužu bi se po Tivtu dizali spomenici kao zaslužnom gadonačelniku. Ovaj grad je vapio za ozbiljnim čišćenjem. Svojim radom smo razobličili korupijsku hobotnicu u Opštini Tivat i pripremili eventualno ujedinjenoj opoziciji sigurnu pobjedu nad DPS-om koji nikada slabije u Tivtu nije stojao. Uzalud Tarzan (Milošević) svaki dan šeta gorile po Tivtu, ništa im to neće pomoći.“- istakao je Kovačević dodajući da je Tivćanima dozlogrdio kriminal, neodgovoran rad lokalne vlasti i selektivna primjena zakona, najčešće na štetu domicilnog stanovništva.    Dodao je da je TA razočarana postupcima lidera opozicionih patija koje pozivaju na bojkot tivatskih izbora 17.aprila „bez masovnih potesta koji bi morali uslijediti poslije tog bojkota“ i bez dalje zajedničke strategije.

Sa konvencije
Sa konvencije

„Unakaženi tivatski DPS zbog takvog parcijalnog bojkota i apstinencije 500-600 birača, treba da se spasi i sa gomilom satelita koje je sam u međuvemenu proizveo, opet „skrpi“ vlast. Opozicionari su spremni su da bez zazor, žrtvuju DPS-uTivat salonskim bojkotom, samo da bi sakrili činjenicu da nekih od njih u Tivtu zapravo nema. Poruka im je – neće vas ni biti!“- istakao je Kovačević dodajući da je „krajnje vrijeme da se Bokelji i primorci okupe ono nove političke platforme koja će isključivo braniti interese primorja“.

Borba protiv korpucije i kriminala, očuvanje lokalnih resursa, zaštita lokalne autonomije i prava domicilnog stanovništva osnovne su odrednice političkog zalaganja TA – poručio je član GO Miomir Abović dodajući da su sebi „zacrtali i najvažniji cilj – međunacionalno mirenje i povratak povjerenja među različitim nacijama koje žive u Tivtu“.

Sa konvencije
Sa konvencije

„Prije svega među Srbima i Hrvatima jer je jedan od osnovnih mehanizama vladavine DPS i SDP iskorištavanje i produbljivanje međunacionalnih podjela. Politički satelit DPS, jedina stranka Hrvata u Crnoj Gori – HGI, ne da ništa nije uradila na prevazilaženju tih podjela, nego se odlično uklopila u mehanizam vladavine zasnovan na korupciji, finansijskom kriminalu i međunacionalnim podjelama.“- podvukao je Abović dodajući da TA čine ljudi koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, Hrvati, Crnogorci i drugi „ali im je interes njihovog grada iznad nacionalnog određenja“.

Pozivajući sugrađane da se prestanu plašiti, odbace pasivnost i da konačno svoje nezadovoljstvo iskažu glasanjem protiv DPS     , Vesna Barbić je kazala da „kada prođu sve tranzicije, eksropijacije i reforme, opet ćemo ostati mi u Tivtu i ako nam se njegova slika tada ne bude sviđala, slijeganje ramenima neće pomoći“.

„Vaš glas je najsigurnija i najvrijednija vaša privatna svojima i to vam niko ne može oduzeti.“- kazala je Barbić.

Sa konvencije
Sa konvencije

Kritike na način na koji DPS i SDP vode Tivat iznijeli su članovi rukovodstva TA i kandidati za odbornike Sanja Vuković, Igor Fažo i Boris Koprivica, dok su konvenciju TA kao gosti pozdravili predstavnici NVO sektora Patricija Pobrić (Naša akcija), Božidar Čarmak (Naše ognjište), Ivan Starčević (Matica Boke) i političari Vlado Arsić (Demokrate) i Dejan Risančić (DSS).

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.