CDU u Tivtu u koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom

CDU nije uspjela u namjeri da u Tivtu u koaliciju okupi režimu bliske stranke

Neven Staničić
Neven Staničić

Crnogorska demokratska unija (CDU) na lokalne izbore u Tivtu 17.aprila, izaći će u koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom – odlučili su danas Predsjedništvo i Glavni odbor CDU koji su za tu priliku, zasijedali u Tivtu.

„CDU će u Tivtu nastupiti u koaliciji sa Pozitivnom. CDU do 22.marta kada je krajnji rok za predaju izbornih lista Opštinskoj izbornoj komisiji, ostaje otvoren i za ostale eventualne koalicije i razgovore na tu temu.“- kazao je novinarima potpredsjdnik CDU i kako je ranije najvljeno, njen nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Tivta Neven Staničić.

On je podvukao da je CDU spreman na dodatna koaliranja jer je „sebe od samog starta profilisao kao stranku nove političke logike, novog političkog dijaloga i načina da se dođe do što šie kolaicije i razumijevanja, ne samo na predstojećim izborima u Tivtu već i u Crnoj Gori.“

Staničić je kazao da su o osim sa Pozitivnom, o koaliciji pregovarali i sa HGI, LP i Socijaldemokratama Ivana Brajovića. Sve te stranke članice su vladajuće državne koalicije sa DPS, a parlamentarnu većinu u Skupštini Crne Gore im trenutno, nakon sukoba DPS i SDP, daje Pozitivna.

„Da smo uspjeli kao što eventualno do sada nismo, da napravimo koaliciju o kojom smo razgovarali i o oko koje se slažemo sa svim našim partnerima, mi bi bili jedan od najozbiljnijih konkurenata DPS-u za vršenje lokalne vlasti u Tivtu. To na žalost, u ovom trenutku nismo uspjeli, ali još ništa nije definitivno okončano.“- istakao je Staničić dodajući da bi koalicija CDU-Pozitivna-HGI-SD-LP „ i uz eventualno jednu ili dvije gradjanske liste“, mogla računati da 7 do 10 odbornika u novom sazivu SO Tivat „što bi bilo vrlo blizu onome što se očekuje da će ostvariti DPS“.

Inače, na izborima u Tivtu učestvovaće tri građanske liste – „Tivatska akcija“, „Bokeški Forum“ i „Arsenal za Tivat“, ali su se sve one već ranije izjasnile da će samostalno izaći na birališta.

1 komentar

  1. Ovaj potez CDU -a i Nevena Stanicica je katastrofa,uopšte mi nije jasno što mu treba Pozitivna u Tivtu na čelu sa histericnom gospođom izblanhane kose koji neće imati ni 50 glasova na ovim izborima. Već sad se vidi ko se sprema da podrži dps kad mu to najviše bude trebalo…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.