Vijedna donacija Domu zdravlja Tivat

Dom zdravlja Tivat
Dom zdravlja Tivat

Ambasada Turske u Crnoj Gori doniraće Domu zdravlja Tivat najsavremeniji novi aparat za ultrazvučnu dijagnostiku – kazala je direktorica te zdravstvene ustanove, dr Snežana Matijević. Aparat vrijedan oko 35 hiljada eua, koristiće se primarno na odjeljenju ginekologije tivatskog Doma zdravlja, a biće isporučen do početka ljeta.

Inače, u proteklih godinu dana DZ Tivat uz pomoć više donatora uspio je da se potpuno prilagodi i za osobe sa invaliditetom. Izgrađene su prilazne rampe na ulazu u zgradu Doma zdravlja, napravljen je panoramski lift kojim se osobe u kolicima mogu popeti na sprat te medicinske ustanove, a jedan od sanitarnih čvorova je rekonstruisan i prolagođen potebama osoba sa invaliditetom. Odjeljenje ginekologije bogatije je za još jedan moderan aparat, ginekološki sto, za preglede osoba sa invaliditetom, slabo pokretnih i starijih žena. Za sve te projekte donatori iz italijanske regije Friuli-Venecija Đulija, kompanija “Saminvest” i “Luštica Development” iz Tivta i Zajednice Mormona u Crnoj Gori izdvojili su ukupno preko 35 hiljada eura.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.