Porto Montenegro gradi novu rezidencijalno-poslovnu zgradu vrijednu 30 miliona eura

Počelo izlivanje temelja objekta “Regent Hotel Residences”

Gradjevinski radovi
Gradjevinski radovi

Radovi na izgradnji novog rezidencijalno-poslovnog objekta „Regent Hotel Residences“ u nautičko-turističkom naselju Porto Montenego u Tivtu se izvode planiranom dinamikom – saopšteno je iz kompanije „Adriatic Marinas“ koja realizuje taj projekat.

„Proteklog vikenda betonirana je prva od ukupno četiri faze temeljne ploče objekta „A“. Sa oko 80 ljudi koji trenutno radi na gradilištu i 50 miksera sa betonom, za ovu građevinsku aktivnost utrošeno je 485 kubika betona, a sa ovim hotelsko-rezidencijalnim objektom, kompanija „Adriatic Marinas“ je ušla u novu fazu izgradnje nautičkog naselja u Tivtu.“-kazao je portparol Porto Montenegra Danilo Kalezić.

„Regent Hotel Residences“ gradi se sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“, na urbanističkoj parceli građevinske površine od približno 13.000 kvadratnih metara, a zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog hotela. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi učestvovati u takozvanom hotelskom rental-pool-u hotela „Regent“, pa će se i ti stanovi moći izdavati preko servisa hotela „Regent Porto Montenegro“. Nova zgrada imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore.

Gradjevinski radovi
Gradjevinski radovi

Arhitekte Porto Montenegra, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislili su novu zgradu kao „savremene, luksuzne apartmane , svaki sa posebno pejzažno oblikovanom terasom, inspirisane stilom italijanske rivijere, u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom.“ Centralno obilježje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrijavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom za goste hotela, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

Ukupna vrijednost investicije predviđena je na oko 35 miliona eura, a očekuje se da će zgrada biti završena do ljeta 2017.godine.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.