Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na maskenbalu

Organizatori Kotorskog karnevala uveli političku cenzuru

Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na karnevalu
Spuškim zatvorenicima i policiji nema mjesta na karnevalu

Predsjednica Upravnog odbora JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ iz Kotora i članica OO DPS Kotor, Vjera Rašković-Perojević, nije sinoć dozvolila ulazak na maskenbal u Radanovićima, grupnoj maski „Špijuni su među nama“ iz Tivta.

Maskenbal održan u Poslovnom centru „Vukšić“ u Radanovićima, sastavni je dio Kotorskih karnevalskih fešti koje su formalno počele u petak.

Grupnu masku „Špijuni su među nama“ a koja se u proteklih dvadesetak dana već okitila prvom nagradom na Lastovskom karnevalu u Tivtu, te četvrtom nagradom na maskembalu Praznika mimoze u Herceg Novom čini dvadesetak mladih iz Tivta, obučenih u policijske i robijaške uniforme sa natpisima na leđima – kum, bratanić, stric, tatin sin, investitor, a sve u pratnji „advokata Biberovića“. Maska koja je jasna aluzija na trenutno najaktuelnija hapšenja niza visokih državnih i lokalnih funkcionera u Crnoj Gori, pod sumnjom da su dio organizovane kriminalne grupe, bila je apsolutni hit na karnevalima u Boki.

„Kada smo došli na vrata PC „Vukšić“ gdje se maskenbal održavao, prišla nam je gospođa iz Organizacionog odbora (Vjera Rašković-Perojević, prim.aut.) i rekla nam da ne možemo ući i učestvovati na maskenbalu jer je navodno naša maska politička i nekorektna. Zabranila nam je ulazak u salu, što je momentalno izazvalo revolt još nekolicine učesnika maskebala – naših prijatelja i poznanika, pa je manifestaciju demonstrativno napustilo još nekoliko maski.“- ispričao nam je jedan od članova grupne maske „Špijuni su među nama“. Ovu verziju događaja potvrdilo nam je još nekoliko učesnika maskenbala u Radanovićima, ocijenivši da je takvo ponašanje organizatora te pučke fešte, nezapamćeno i da se do sada na karnevalu nikada nije vodila „politička cenzura“.

Rašković-Perojević je danas tražila da joj pitanja u vezi sa dešavanjima na subotnjem maskenbalu, dostavimo e-mailom na adesu Kulturnog centra, obećavši da će na njih Organizacioni odbor Kotorskog karnevala odgovoriti u ponedjeljak. Direktor Kulturnog centra Kotor i njen stranački kolega iz DPS, Miloš Dževerdanović nije želio da bilo što komentariše prije nego što se „detaljno upozna“ sa time što se desilo na maskenbalu i istakao da će se o tome u ponedjeljak izjasniti Organizacioni odbor.

Lastovski karneval 2016.
Lastovski karneval 2016.

1 komentar

  1. a dje ste posli a sve sto su doticni napravili napravili su sa tim koga vi prestavljate,djabe pare nemaju kulture ni smeka,seljacine iz veljega sela.djabe im je Kotor tu podnos treba ce im jos tri vijeka da steknu zeru samopostovanja,jer da znaju sebe postovat postovali bi i cjenili i druge i drugacija misljenja,nego za doticnu je jos pop oni huskac kotorski,turci i srbi jedina tema,jadna im majka.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.