Stjepčević u Istanbulu sa predsjednikom Turske Erdoganom

Stjepčević sa Erdoganom

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević susreo se juče u Istanbulu sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. U srdačnom razgovoru gradonačelnik Kotora pozvao je turskog predsjednika da posjeti Crnu Goru i dođe u UNESCO-ov Kotor.

Takođe, gradonačelnik Kotora susreo se i sa turskim ambasadorom pri UNESCOU-u Huseinom Avni Botsalijem.

Gradonačelnik Stjepčević je boravio u Istanbulu na poziv gradonačelnice grada pobratima Gaziantepa Fatme Sahin, kako bi prisustvovao prvom sastanku članstva u UNESCO kreativnim gradovima. Šesti grad po veličini u Turskoj Gaziantep dobio je mjesto na listi gastronomskih gradova u okviru Mreže kreativnih gradova UNESCO-a. Mreža obuhvata 116 gradova iz 54 zemlje i pokriva različite kreativne oblasti, kao što su: zanati, folklorna umjetnost, dizajn, film, gastronomija, književnost, muzika.

Povodom nove titule Gaziantepa, u istanbulskoj Ciragan palati održan je sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i guverner Gaziantepa Ali Jerlikaj. Mjesto Gaziantepa na listi gastronomskih gradova imaće pozitivan efekat na saradnju među članicama UNESCO-ve Mreže kreativnih gradova. Na zvaničan zahtjev gradonačelnice Gazientepa Fatme Sahin, Opština Kotor je podijelila uspjeh Gaziantepa sa svim svojim pobratimskim gradovima i drugim međunarodnim mrežama čiji je član.

Sa Erdoganom
Stjepčević sa Erdoganom

Gaziantep i Kotor sarađuju još od 2012. godine, a početkom novembra 2014. Prilikom boravka zvaničnika Gaziantepa u Kotoru, potpisana je Povelja o bratimljenju dva grada. Oba grada su članovi međunarodnog foruma gradova duž “Puta svile”.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Prijestonice Cetinje, kao grada pobratima turskog Gaziantepa.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.