Ostavka v.d. direktora JP Morsko dobro

Boka - Foto Boka News
Boka – Foto Boka News

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro Mihailo Đurović je podnio ostavku na tu dužnost, objavio je portal CdM. Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro (JPMD), Mihailo Đurović, podnio je ostavku na tu funkciju.

On je kao razlog za to naveo propuste u objavljivanju tendera za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

“Podnio sam ostavku na funkciju direktora Morskog dobra. Razlozi su isključivo posljednja dešavanja. Desilo se što se desilo, osjećao sam moralnu odgovornost da napravim ovaj korak”, rekao je Đurović za portal Cafe del Montenegro.

On je dodao da je pokrenuo disciplinsku odgovornost protiv nadležne službe, odnosno njenog rukovodioca, koji se sumnjiči da je odgovoran za propust koji je nanio štetu Morskom dobru.

Morsko dobro
Morsko dobro

Javni pozivi za zakup kupališta u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu, kako je ranije objavljeno, bili usaglašeni u nekim djelovima. Zbog toga je postojala mogućnost da se ti tenderi ponište, za šta je najveći problem bio što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Upravni odbor JPMG je, povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa sprovođenjem tenderskih postupaka za ustupanje kupališta, donio odluku da se odlučivanje po zaustavljenim tenderima nastavi i pored grešaka u javnom pozivu.

“Imajući u vidu da su objavljeni javni pozivi, i pored određenih grešaka, u skladu sa zakonom odnosno uredbom, Upravni odbor je dao preporuku da tenderske komisije za kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar, nastave i okončaju započete postupke u skladu sa objavljenim javnim pozivima”, saopštili su iz Morskog dobra.

Upravni odbor je na sjednici koja je održana u nedjelju, zadužio direktora JPMD da zbog nastale greške pokrene postupak preispitivanja odgovornosti.

2 Komentari

  1. Morsko Dobro ili bolje reci Morsko Zlo.
    Danas mjestani ne mogu da koriste ponte koje su im djedovi pravili i bile su pristupacne za sve mjestane nije se branilo kupanje.
    Kad dodje neki kontraverzni tajkun sa dozvolom iz centale u PDG moze slobodno da betonira obalu i pravi betonska mula koja se ne uklapaju u ambijent i jos to zagradi u privatne svrhe za njega ne vaze propisi.
    Toga nije bilo dok nije Morsko dobro preuzelo gazdovanje obalom.
    Nekad u stara vremena inzenjer koji je projektovao mula morao je da zivi min. 3 godine u tom mjestu da posmatra more ,vjetrove ,morske struje ,potoke koji su tuda ulivaju ,brodove koji se tu krecu ,navike i potrebe mjestana itd pa tek da onda projektuje mulo od kamena koje se uklapa u cjelinu, a danas ???

  2. xxy. svaka cast na komentaru , valjda ce novi direktor prošetat kroz D,Lastvu i vidit u kakvom je stanju riva i “nakrivljeno” mulo isprid Sv,Roka. a i svaki mandrač u Boki je oštećen.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.