Barbić na čelu tivatskih vatrogasaca

Promjena na čelu Slube zaštite i spašavanja u Tivtu

Zoran Barbić
Zoran Barbić

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel (DPS), postavio je prošle nedjelje Zorana Barbića, specijalistu inženjera zaštite od požara, za v.d. načelnika opštinske Službe zaštite i spašavanja (SZS). On je na toj funkciji zamijenio Dragana Kordića koji se povukao zbog zdravstvenih razloga.

Zoran Barbić dugogodiošnji je vatrogasni volonter u nekadašnjoj opštinskoj Vatrogasnoj jedinici Tivat i jedan od osnivača Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića čiji je bio dugogodišnji komandir. U međuvremenu je na Fakultetu zaštite u Novom Sadu stekao i zvanje specijaliste-inženjera zaštite od požara sa diplomskim radom koji se ticao zaštite od požara marine i objekata u luksuznom nautičko-turističkom kompleksu Porto Montenegro u Tivtu.

On je najavio niz izmjena u organizaciji i radu SZS Tivat koju će, kako je istakao, pokušati da u svim aspektima, dovedene na nivo adekvatan onom na kojem funkcionišu slične službe u Zapadnoj Evropi.

Dio pripadnika Sluzbe zastite Tivat
Dio pripadnika Sluzbe zastite Tivat

„Planiram da postupno izveden transformaciju cijele jedinice, poboljšam obuku i tehničke kapacitete u SZS, a sve u cilju što brže i efikasnije intervencije kada se za to ukaže potreba. Naravno, nastavićemo da intenzivno sarađujemo sa ostalim vatrogasnim i spasilačkim jedinicama iz okruženja sa kojima je ta saradnja i ranije bila na visokom nivou.“- istakao je Barbić koji je već preduzeo niz mjera na riješavanju tehničkih prpoblema sa dijelom specijalnih protivpožarnih vozila SZS Tivat, ličnom zaštitnom opremom vatrogasaca, te poboljšanjem njihove psiho-fizičke spreme i obučenosti za intervencije u svim vrstama incidenata.

Vozila Sluzbe zastite Tivat
Vozila Sluzbe zastite Tivat

On je najavio izradu detaljnog interventnog plana grada sa procjenom rizika i prikupljanjem svih relevantnih podataka o svim objektima u Tivtu koji su potrebni vatrogascima za efikasno djelovanje, postepeno jačanja dispečarske službe u kojoj Barbić smatra da bi se mogle zaposliti i osobe sa invaliditetom, te intenziviranje aktivnosti na gradnji objekta novog Vatrogasnog doma u Gradiošnici.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.