Ministarstvo čeka izjašnjenje “Qatari Diar”-a o Plavim horizontima

Plavi Horizonti foto Boka News
Plavi Horizonti foto arhiv Boka News

Ministarstvo održivog razvoja i turizma očekuje u narednih nekoliko dana jasno izjašnjenje menadžmenta kompanije “Qatari Diar” o konceptu i dinamici aktivnosti na projektu na Plavim horizontima.

Državni sekretar Predrag Jelušić je, u vezi sa realizacijom investicije na lokaciji Plavi horizonti, kazao da se, na osnovu informacija kojima Ministarstvo raspolaže, radi o usporavanju dinamike realizacije projekta u cilju njegovog prestrukturiranja, sa akcentom na izgradnju visokokvalitetnog hotelskog rizorta kategorije pet zvjezdica.

„Očekujemo narednih nekoliko dana jasno izjašnjenje menadžmenta kompanije ‘Qatari Diar‘ o konceptu i dinamici aktivnosti na projektu“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Na Plavim horizontima bi trebao biti izgrađen luksuzni turistički kompleks čija bi vrijednost premašila 350 miliona eura.

Plavi horizonti
Plavi horizonti projekat

Hotelski kompleks čini pet urbanističkih parcela, a ostalo pripada obalnom šetalištu, saobraćajnicama i zelenilu oko njih. Predviđa se gradnja hotela i osnovnih hotelskih objekata sa 168 smještajnih jedinica i 78 u depadansima, kao i izgradnja pomoćnih objekata, sportskih i teniskih terena, SPA centar i plažni bar. Obalno šetalište lungo mare planirano je u zaleđu plaže i predstavlja prostor od opšteg interesa.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.