Otvorena Izložba cvijeća

Otvorena Izložba cvijeća
Otvorena Izložba cvijeća

Izložba cvijeća u okviru 47. Praznika mimoze, a u susret Danu zaljubljenih, otvorena je danas u Titovoj vili u Igalu i trajaće tri dana.

Izlagače i brojne posjetioce pozdravila je i organizatorka izložbe Jovanka Matković, koja je zadužena za gradsku hortikulturu u Opštini Herceg Novi, a izložbu je otvorila direktorica Turističke organizacije Herceg Novi, Bojana Blagojević.

Otvorena Izložba cvijeća
Otvorena Izložba cvijeća

– Ove godine smo očekivali veliki broj gostiju za vrijeme Praznika mimoze i naša očekivanja su ispunjena. Veliki broj gostiju je došao na otvaranje, a i ovom Izložbom cvijeća obogatili smo cjelokupni program u februaru i potrudili se da gosti produže boravak ovdje – kazala je Blagojević.

Na 40. Izložbi cvijeća učestvuje 60 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Albanije. U dvorištu i prostorijama Titove vile posjetioci mogu da pogledaju i kupe sobno i vrtno cvijeće i bilje, mediteransko rastinje, suve aranžmane, keramiku za sadnice, vrtne garniture, slike, nakit, sapune, ali i domaći med, maslinovo ulje, meleme i još mnogo toga.

Otvorena Izložba cvijeća
Otvorena Izložba cvijeća

– Koncept izložbe nešto je drugačiji ove godine, raznoliko je i čine je tri segmenta: mediteransko i sobno bilje, rukotvorine i zdrava hrana. Smatram da smo na taj način udovoljili potrebama i željama posjetilaca i da će ih ovakav način izlaganja privući – rekla je Matković. Ona je istakla i da je novina ovogodišnje izložbe dobar odaziv i učešće domaćih malih proizvođača.

Otvorena Izložba cvijeća
Otvorena Izložba cvijeća

Organizovanje izložbe podržali su, kao i prethodnih godina, Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK “Herceg-fest”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.