Demokrate Tivta : aktuelna vlast prepoznaje samo probleme sebi bliskih građana

Tivat - Seljanovo panorama
Tivat – Seljanovo panorama

Problemi sa kojima se svakodnevno suočavaju građani Tivta, a koji su u velikoj mjeri uslovljeni nemarom i umorom tivatske vlasti, usljed predugog vladanja, pokazuju da sami njen odlazak u prošlost može blagotvorno djelovati na život Tivćana.

Iako se naša opština zbog par nedavno realizovanih projekata u turizmu posmatra kao bogata, situacija je posve drugačija po značajnu većinu građana. Brojno je nezadovoljstvo Tivćanki i Tivćana, koje se naročito očituje na njihovim licima kada izađu iz preskupih supermarketa, pekara, prodavnica ili se vrate sa pijace. Nemaština, koja je sve prisutnija, služi kao sredstvo kojom akteri iz afere “Snimak” vrlo jasno diriguju  dobro razrađenim mehanizmima za, ujedno, kupovinu glasova i suzbijanje nezadovoljstva. Kriju se iza navodne transparentnosti, a nje, nažalost, ni na vidiku! Nikako da shvate da moraju biti pristupačna vlast i da svima, uvijek i jednako, moraju biti na raspolaganju. Za Demokrate je ovakav autizam tivatske vlasti prema građanima – potpuno neprihvatljiv. Posebno je neoprostivo to što aktuelna vlast prepoznaje samo probleme sebi bliskih građana, dijeleći ih, tako, na one prvog i drugog reda, što bi trebalo da bude slučaj kojim se moraju pozabaviti nadležne državne institucije i službe.

Opšteprihvaćena praksa gdje se privilegovanim pojedincima daje i omogućava sve, a drugima se uskraćuje i elementarno pravo na pristojan život, mora da poprimi elemente ozbiljne zabrinutosti. Prosidba djece na ulicama našeg grada, po ugostiteljskim objektima, ispred naših domova, osim što dobrano ima korijen u prethodnom, mora postati sfera interesovanja socioloških službi koje, koliko je nama poznato, tome nisu pridavale bilo kakav značaj do sada. Ne mogu politika i politička dešavanja da budu reperi za socijalna davanja i brigu o socijalno ugroženima. Služba za socijalni rad mora biti otrgnuta iz kandži političkih dominacija lokalnog nivoa.

Tivatska vlast, koliko god izgledala budna, ipak još uvijek žmuri pred ovim problemom. Njoj istoj na dušu idu i tužni trenuci kada je dramatično iseljavala svoje građane, brojne porodice iz prostora makedonskog i nikšićkog naselja, za koje nije bila nadležna, ali je, ipak, hitala da poltronskim manirima “moćnika” sve njih dovede na liniju egzistencije.

V. ArsićDvostruki aršin primjenjuje i danas, poslije četiri godine, kada probleme romskih stanovnika naselja 7. juli, pokušava da riješi “ad hoc”, i to ne zato što to vidi kao realnu potrebu, koja postoji posljednjih dvadesetak godina, već zbog toga što sve ove ljude vidi kao rezervoar glasova. Da je bojazan da se sprema još jedna kupovina glasova opravdana, potvrđuju i neki od samih stanovnika ovog naselja, koji u šali kažu: “Opštinari nas ovih dana ponovo prebrojavaju, ali kolače nam još uvijek nijesu počeli da donose”. Tako su to uvijek činili, DPS I SDP zajednički, bez obzira na postojanje stalno prisutnog “rivalstva”. Demokratska Crna Gora će uvijek, kad god to primijeti, žigosati bijedno ponašanje vlasti koja, kao na ovom primjeru, pokušava na nesreći ljudi da prikupi još koji glas, kaže se u zvaničnom saopštenju Demokratske stranke.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.