Poništeni tenderi za zakup plaža

Plaža Seljanovo
Plaža

Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) raspisaće nove tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

Iz Morskog dobra su kazali da objavljeni javni pozivi za zakup plaža nijesu usklađeni sa Odlukom o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema i Odlukom kojom se usvajaju javni pozivi za zakup javnih kupališta.

“U Odluci o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, kao obavezan sadržaj ponude, za fizička koja konkurišu na tenderu, navedeno je da je neophodno da ponuđač dostavi potvrdu Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa, dok je u Javnom pozivu tražena potvrda Uprave lokalnih javnih prihoda prebivališta ponuđača da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa”, pojasnili su iz Morskog dobra.

Kako navode do greške je došlo zbog nesaglasnosti navedenog stava iz Javnog poziva sa stavom Odluke koji se odnosi na navedeno pitanje.

“Navedena greška čini formalni nedostatak postupka koji bi mogao usloviti naknadno poništenje odluka eventualno donijetih na osnovu takvog Poziva. U takvoj situaciji mogle bi nastati štete po buduće korisnike i posledice po normalno funkcionisanje kupališta. Iz navedenih razloga zaustavljen je postupak vrednovanja ponuda i informacija o nastalom problemu je dostavljena Upravnom odboru”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Reagujući na pisanje novina “Dan” i Vijesti”, iz tog preduzeća su kazali da je u Javnim pozivima precizirano šta može pisati na koverti u kojoj je ponuda.

Navode da su se ponude na arhivi preduzeća u zapečaćenim kovertama sa naznakom “Za postupak prikupljanja ponuda“, “Ponuda za kupalište pod rednim brojem __” .

“Takođe, odlučno odbacujemo navode iz dijela štampe da je javni poziv za zakup plaža zaustavljen pod pritiskom ili u interesu bilo kojeg učesnika u postupku ili drugog pojedinca”, kaže se u saopštenju

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.