Umjesto 10 manjih, gradili bi 4 velike vile u blizni marine

„Luštica Developmnet“ tražila izmjenu DUP-a za budući turističko naselje u Krtolima

Lustica Bay Marina
Lustica Bay Marina

Kompanija „Luštica Development“ koja na obali zaliva Trašte u Krtolima kod Tivta gradi novo turističko naselje Luštica Bay, zatražila je da se Detaljni urbanistički plan „Golf i Donji Radovići Zapad” koji “pokriva” najveći dio tog kompleksa, izmijeni i dopuni.

Takav zahtjev zvanično je predat Opštini Tivat još u novembru propšle godine, a iz “Luštice Development” objašnjavaju da su izmjene DUP-a tražili “imajući u vidu ograničenja postojećeg planskog dokumenta koja se odnose na izgradnju vila.”

Oni stoga traže da se izmijeni se “mali dio DUP-a koji se odnosi na lokaciju na kojoj je planirana izgradnja vila u budućem Marina Village-u”, osnosno naslelju u neposrednoj blizini prve od dvije planirane marine kompleksa Luštica Bay.

“Zahtjev naše kompanije je da se postojećim DUP-om zadrže parametri iz važećeg planskog dokumenta koji se odnose na ukupnu maksimalnu bruto izgrađenu površinu, koeficijent izgradnje i zauzetost prostora, ali da se istovremeno omogući gradnja manjeg broja vila čija površina može preći 300m2 na koliko je do sada bilo ograničenje. Cijeneći uslove tržišta, mi zapravo na ovaj način predlažemo da se umjesto predviđenih 10 vila maksimalne bruto površine do 270 m2, izgrade četiri vile većih prostornih sadržaja. Pored evidentno kvalitetnijeg izgleda i veće atraktivnosti prostora, ovakav pristup planiranju prostora sa manjim brojem objekata, imaće i pozitivniji uticaj na životnu sredinu.”- objasnili su iz menadžmenta “Luštice Development”.

Iz te kompanije čćiji je većinski vlasnik egipatsko-švajcarski konzorcijum “Orascom” tvrde i da će se bez obzira na povećanje njihove pojedinačne veličine, “identitet i karakter objekata, njihov izgled kao cjeline i uzajamno dejstvo, takođe će vezivati za lokalni kontekst.” Dodali su da će se u dizajniranju tih velikih vila primijeniti najmoderniji pristup arhitektonskom oblikovanju obkekata i savremena tehjnološka riješenja, te da će i te zgrade “odgovarati prirodnoj postavci lokacije”, odnosno do sada netaknutoj obali zaliva Trašte nad kojim će se graditi nove vile.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.