Knjižara So u znaku mimoze, predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

Tematski izlog hercegnovske Knjižare So u narednih 7 dana biće posvećen 47. Prazniku mimoze.

Iz tog razloga se na centralnom mjestu između zelenih škura nalazi knjiga o tradiciji praznika Praznik mimoze – čarolija koja traje, potom i ostali prigodni naslovi: Nega sobnog bilja, Plastenici u cvećarstvu i rasadničarstvu, Samoodrživo domaćinstvo, Vinograd na malom prostoru; Bambusi, palme i trave… i još mnogo toga još.

Evo i preporuka za čitanje naredne sedmice…

Što se više učimo da volimo cvijeće kao Japanci, tim više shvatamo da se ne radi samo o umjetnosti, a naročito ne o dekorativnoj umjetnosti. Škola cvijeća je najprije botanika, fizika, hemija, čak i medicina. I samo nakon ovladavanja ovim naukama može se posatati majstor cvijeća saznajemo u Knjizi o cveću Žorža Osave. Izdavači su Liber i Zrnce – san.

Opstanak Rodoljuba Tanasića izuzetno je korisno štivo za sve one koji će se s vremena na vrijeme naći sami u prirodi. Tehnika opstanka opisana u ovom sjajnom priručniku za preživljavanje plod je iskustava koje čovjek u normalnim okolnostima neće imati. Savjeti i uputstva kreću od toga kakvu opremu treba obavezno ponijeti sa sobom, preko orijentacije, kretanja u prirodi, vezivanja čvorova, paljenja vatre, praćenja tragova, prepoznavanja jestivih biljaka, pa sve do podrobnih informacija o svim životinjskim vrstama sa kojima se možemo susresti. Opstanak je knjiga koja predstavlja pravo bogatstvo za sve istinske ljubitelje prirode. Izdavači su Pokret Gorana Novog Sada i Kairos.

Opstanak
Opstanak

Knjiga Tajni govor prirode otkriva nam radikalno novu viziju bogatstva i raznolikosti našeg okruženja, u kojem sva bića međusobno komuniciraju na neočekivane načine. Iznenađujuće posljedice muzike na biljke, dokazi da biljke takođe osjećaju, da su sposobne za spontane pokrete, da čuvaju u sjećanju traume i događaje iz mladosti, da javljaju komšiji kada prijeti opasnost, samo su neke od tajni koje mijenjaju sumornu i statičnu predstavu o biljkama i uvode nas u biologiju trećeg milenijuma. Autor je Žan-Mari Pelt, a izdavač Geopoetika.

Nova vitaminska biblija Erla Mindela osmišljena je da bi ispravila nedovoljno tačne informacije o nutritientima, o reakcijama hrane i lijekova, nivoa toksičnosti i još mnogo toga. Napisana kao vodič kroz nutricionistički svijet upoznaje nas sa prijeko potrebnim činjenicama. U ovom izdanju se nalaze i informacije o biljnim alternativama za lijekove, kao i o poboljšanju plodnosti i imunološkog sistema. Izdavač je Admiral Books.

Vitaminska biblija
Vitaminska biblija

Gde zeka pije vodu autora Simeona Marinkovića knjiga je pjesama za najmlađe rađena po narodnim motivima. Djeca ljepše rasu uz pjesme koje im kazuju njihovi najbliži. Zbog toga ih je dobro uspavljivati, buditi, oblačiti, kupati, hraniti, učiti prvim koracima, riječima, pokretima i raznim vještinama uz pjesmu. Ova knjiga nadahnuta je bogatom baštinom narodnih pjesama i može biti odlična podrška roditeljima. Knjigu Gde zeka pije vodu bogato je ilustrovala Evelina Daneva-Rajninger. Izdavač je Kreativni centar.

Napoleon Bonaparta autora Aleksandra Bojovića bogato je ilustrovana i najmlađim čitaocima prilagođena knjiga o najmoćnijem čovjeku svoga vremena i jednom od najuspešnijih vojskovođa koje istorija poznaje. Iza njega je ostao građanski zakon kakav i danas korisi većina zemalja. Vođen željom da pokori svijet i dokaže da ništa nije nemoguće, Napoleon je čovječanstvu donio i mnogo zla. Tokom brojnih ratova zbog njega je stradalo oko šest miliona ljudi. Izadavač je Pčelica.

Potraga za Odri novi je roman za tinejdžere Sofi Kinsele, autorke bestseler serijala Kupoholičarka. Odri je djevojčica u tinejdžerskom uzrastu i pati od socijalne anksioznosti. Kao žrtva vršnjačkog nasilja, u bukvalnom smislu postala je zatočenik u sopstvenoj kući. Ovo je priča o njenom oporavku koji postiže uz pomoć dječaka po imenu Lajnus. Na trenutke je tužna, ali u osnovi zabavna i veoma romantična, baš kao što to može da bude samo mladalačka priča. Odri prolazi kroz teške periode , ali nikad ne gubi svoju oštroumnost i vedar duh. Izdavač je Nova knjiga.

Samoubistvo Marka Aldanova istorijska je saga o propasti stare Evrope i carske Rusije. Rasvjetljavajući sudbine pojedinaca, naroda pa i čitave protekle epohe ovaj roman raspliće niti koje dovode do izbijanja Prvog svjetskog rata i odgovornosti velikih sila koje su gurnule svijet u globalnu kataklizmu. Autor miješa zbivanja u Rusiji i evropskim prestonicama u kojima vjerno i živo svoje uloge igraju Lenjin, Staljin, njemački car Vilhelm II, Franjo Josif, Musolini, Ajnštajn i mnogi drugi istorijski i izmišljeni likovi s početka XX vijeka. Izdavač je Laguna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.