Fešta mimoze, ribe i vina – foto

 

Fešti od mimoze, ribe i vina, duž hercegnovske rivijere danas je prisutvovalo oko 20.000 posjetilaca, prema ocjeni organizatora. Lijepo vrijeme izmamilo je brojne goste kako iz Crne Gore tako i iz regiona na tradicionalnu pučku svečanost, koja se održava skoro pola vijeka.

Na deset vatri isprigano je 1500 kilograma sardela, sve je zaliveno sa 1000 litara vina i isto toliko piva.

Gosti koji su stigli iz gradova Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, Ukrajine, koji su ocijenili su da je sve odlično organizovano i da odiše Mediteranom.

Fešti, osim predsjednice opštine Herceg-Novi, Nataše Aćimović i predsjednika skupštine Andrije Radmana, prisustvovao je i ministar poljoprivrede Petar Ivanović, koji boravi u posjeti Herceg Novom.

Uz odlične ocjene današnje manifestacije on se susreo sa predstavnicima hercegnovskih ribara, povodom pristupnih pregovora sa EU, ali i poljoprivrednicima, koji imaju za cilj valorizaciju potencijala hercegnovskog zaleđa.

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.

Na ovakvim manifestacijama mi imamo priliku da vidimo kako se otvara prostor da se privređuje i ostvari napredak, kazao je Ivanović .

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.

Fešta će se nastaviti maskembalom u Institutu Igalo.

Kako je bilo na rivijeri pogledajte na našim fotografijama.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.