6.februara – karneval u D. Lastvi i Prčanju, maskembal u Institutu Igalo –

Prčanjski karneval 2015.
Prčanjski karneval 2015.

Tradicionalni prčanjski karneval u organizaciji NVO „Bope” i Mjesne zajednice Prčanj održaće se u subotu 6. februara s početkom u 15 sati.

Nakon suđenja i spaljivanja ovogodišnjeg krivca za sve nedaće koje su zadesile mještane u protekloj godini, u 16 sati će u Domu slobode biti održan dječji maskenbal. Organizatori su i ove godine obezbijedili nagrade za najbolje maskiranu djecu.

„Po završetku dječjeg maskenbala biće priređen i veliki vatromet”, saopšteno je iz NVO „Bope”.

Lastovski karneval 6. februara

Tradicionalni „Krnevao lastovski“ – održaće se u suboru, 6.februara u 14 sati – saopštili su organizatori karnevala iz tivatske NVO „Harlekin“.

Po starom običaju, vesela povorka maski sa karnevalskom lutkom, u pratnji mažoretki i Gradske muzike, krenuće iz naselja VII kvartu u Donjoj Lastvi, odakle će, obišavši cijelo mjesto, doći na lastovsku rivu gdje će se suditi karnevalu za sve prošlogodišnje nevolje i probleme građana.

Lastovski karneval
Lastovski karneval

Spaljivanje karnevala obaviće se na pristaništu ispred crkve Svetog Roka, a potom slijedi veliki maskenbal u hotelu „Kamelija“.

Krinka
Krinka – foto Boka News

Institut „Dr Simo Milošević“ – Maskenbal 6. februara

Prvi veliki maskenbal, u okru Praznika mimoze, biće održan u subotu, 6. februara, u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu, od 21 sat.
Nastupiti će Jelena Tomašević, Gradska muzika Herceg-Novi, grupa „Exodus“ i klapa „Starikapetan“.

Igalo - Maskembal
Igalo – Maskembal 2015.

1 komentar

  1. ¸Ma oli arivaje sutrašnji dan PALJANJA KRNEVALA NA MULO ISPRED SVETOGA ROKA U DVIJE URE U DONJU LASTVU..ma esu li to ARLEKINI alavija spjegali..oćeli biti smijanja – zafrnkancije- oće li se sa drvenijema ŽVRKLJIMA žvrkljeti kao nekada po krijanci ili će se samo PUVATI u TRUMBETE..oće li se pucati iz MAŠKULA..sa GARBITOM iz VAŽEVA od puste piture, a bit đe- đe kome ostala još đe i koja PARANGIJA aaaa…ala nemote biti DEBULI ,,,nego se ŠVOGATE alavija-od mene najsrdačnije čestitke uz gorki korađ-đurica amsterdam.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.