Tripundanski bal

Tripundanski bal
Tripundanski bal

Četrnaest godina za redom Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor organizuje Tripundanski bal u povodu Tripundanskih fešta.

Ove godine Tripundanski bal biće održan u subotu 6. februara, u hotelu Splendid–Bečići sa početkom u 20 sati.

Goste će zabavljati bendovi „Tri kvarta“ iz Kotora i klapa „Kumpanji“ sa Korčule. Gost večeri je ženska klapa “Incanto“ iz Kotora .

Prodaja karata   na telefon 069 041 15, cijena ulaznice sa večerom 20 eura.

U prošlom stoljeću, prilikom održavanja Tripundanskih svečanosti, Kotorani su priređivali Tripundansku večer ili Tripundanski bal. Ta zabava se održavala u legendarnoj kafani „Dojmi” uz bogat zaba¬vni program, lutriju i igranje tombole. Goste je zabavljao poznati muzički sastav: Antun Homen na klaviru, Đorđe Usmiani na violini, Pe¬ro Cuca na trubi i Tripo Đurašević, kontrabas.

Drugi svjetski rat je prekinuo ovu lijepu tra¬diciju, a nakon rata komunistički režim nije dozvoljavao održavanje ovakvih i sličnih zabava koje su bile vezane za crkvene svetkovine.

Trebalo je preko pola stoljeća da se ova zabava obnovi. Hrvatsko građansko društvo je 8. februara 2003. godine organizovalo prvu Tripundansku večer u restorani „Elass“ u Dobroti.

1 komentar

  1. E bo ma ću nekako ovo nesretno mirovinsko brijeme lekuperati i švere na žveljarinu đustati na VELJAČU i nabrijeme arivati na tu PUSTU GORKU FEŠTU U OTEL SPLENDIO ..ma sve pustu muku nedođemi napamet…e ma ću spjegati i doći da se malo i ja iz ove zemlje vječito prcetalije tulipana molam i largam da se malo ŠVOGAM..e bome to je jedanput u godinu dana -živjeli đurica amsterdam.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.