Gvozdenović Primorcima nacrtao kako će im izgledati prostor u kome žive

Počela javna rasprava o nacrtu novog planskog dokumenta za najvrijednije područje u državi

Uvala Oblatna kod Tivta - foto S.L
Uvala Oblatna kod Tivta – foto S.Lukovic

Javna rasprava o Nacrtu Plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore sa strateškom procjenom uticaja na životnu sredinu, počela je danas i trajaće do 26.februara.

Ove strateške planske dokumente koji definišu kako će ubuduće izgledati i kako će se razvijati najvrijedniji dio prostora u Crnoj Gori – morska obala i njeno neposredno zaleđe, napravljen je po narudžbi Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) koje i organizuje javnu raspravu u saradnji sa lokalnim upravama šest primorskih opština.

Predviđeno je održavanje okruglih stolova za građane u svim opštinama primorja na kojem će im planska riješenja prezentirati predstavnici obrađivača tih dokumenata i MORT-a. Okrugli stolovi održaće se u Kotoru 4. februara, dan kasnije u Tivtu, u Herceg Novom 11. februara, Budvi, 15. , Baru 16. i u Ulcinju 17. februara.

U Podgorici će se 12.februara održati „tematski okrugli stolovi“ o riješenjima u domenu saobraćaja, poljoprivrede i turizma koje je Vlada isplanirala za područje primorskih opština.

Iz lokalnih uprava primorskih opština pozvali su svoje sugrađane da se u što većem broju uključe u javnu raspravu koja je od izuzetne važnosti za gradove na obali.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.