Demokrate prozivaju tivatsku vlast – ko je kriv što ponovo gradimo vodovod star 4 godine?

Put za Radoviće i Lušticu
Put za Radoviće i Lušticu

OO Demokrstske Crne Gore Tivat prozvao je juče lokalnu DPS-SDP vlast zbog toga što Opština opet izdvaja 700 hiljada eura za gradnju novog vodovoda od kotorske raskrnice do Solila jer je postojeći vodovod, star samo nekoliko godina, izuzetno nekvalitetno napravljen zbog čega je na njemu u proteklom periodu bilo čak 50-tak većih havarija.

“U mnoštvu sumnjivih radnji koje tivatska vlast sprovodi godinama u nazad, na red je došla i još jedna, ovoga puta u sferi vodovodne infrastrukture. Novoizgrađena milionska vodovodna infrastruktura na potezu od kotorsko-tivatskog kružnog toka do Solila, stara svega 4 godine, moraće ponovo da se radi. Zbog neodgovornog nadzornog organa, izvođača radova, investitora i lokalnog preduzeća “VodovodTivat, iz budzeta Opštine moraće ponovo da se izdvoji više od 700 hiljada eura. Ako ovome dodamo vrijednosti radova na sanacijama vodovodne infrastrukture koja je u ovom vremenskom periodu vršena “samo” pedeset puta na toj novoizgrađenoj vodovodnoj trasi, onda dolazimo do sume od oko milion eura koja će se potrošiti na nečije bahanalije u toku izgradnje.”- saopštio je predsjednik OO Demokrata Tivat Vladimir Arsić.

On je podsjetio da je na njihove ranije kritike, menadžer za izgradnju vodovodno-kanalizacione mreže, aktuelni predsjednik SO Tivat, Krsto Bošković (SDP), lakonski kazao saopštio da “on nije menadžer za popravku nego menadžer za izgradnju infrastructure, te da ga po tim pitanjima ne treba da konsultujemo.” Arsić navodi da se vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Tivtu gradi već više od sedam godina i da cijelo to vrijeme tim aktivnostima koordinira Bošković, iako kao predsjendik SO, nije dio lokalne izvršne, već zakonodavne vlasti.

“Aktuelni gradonačelnik Ivan Novosel (DPS), nijemo posmatra novonastalu situaciju koju vodi Bošković, a obojica zajedno ne vide jasno rješenje i rok za završetak izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini. Na žalost, moramo podsjetiti da je Tivat zahvaljujući SDP-DPS vlasti, grad koji na sedamdeset posto svoje teritorije u 21 vijeku, kao značajan turistički centar, nema izgrađenu kanalizacionu infrastrukturu, a i onde gdje je ona završena, nije priključeno više od 20 posto građana.”- stoji u saopštenju tivatskih Demokrata.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.