Orjen vas čeka – “Školica guštanja na snijegu”

Orjen
Orjen

Budući da je planinarski dom “Za Vratlom” (1160 m) već otvoren, možemo podijeliti trenutnu meteo situaciju koja sasvim ide u prilog održavanju već ranije najavljenog programa “Školica guštanja na snijegu”.

Večeras u 20 sati temperatura je bila 0 stepeni sa visokom oblačnošću i provijavanjem snijega. Debljina sniježnog pokrivača bila je 5 do 10 cm, što je nešto manje nego prije 24 sata kao rezultat današnjeg kišnog prijepodneva. Tokom ove noći se predviđa slab snijeg i lagani pad temperature, koja bi i sutra tokom cijelog dana trebala zadržati negativni predznak, uz postepeno jačanje bure i uslove za još po koju pahulju, izvještava Željko Starčević iz Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Školica guštanja na snijegu biće održana u subotu 16. januara od 9-15 sati u okolini doma „Za Vratlom“, Orjen. Okuplanje je u 9 sati na pakingu kod motela „Borići“ (800m) u organizaciji PK „Subra“, vođa prekaljeni planinar, Nikola Brajović mob. 067 531 204

Dobrodošli na Orjen!

Orjen - Kurs zimskog planinarenja
Orjen – Kurs zimskog planinarenja – foto arhiv

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.