Predstavljen program 47.Praznika mimoze

Praznik mimoze koji se u Herceg Novom održava 47. mi put svečano će biti otvoren 5.februara, kada će karnevalska povorka proći gradom od Igala do Trga „Nikole Đurkovića“ , gdje će biti organizovan program uz vatromet, a nakon toga i koncert Hari Mata Harija, čulo se danas na press konferenciji.

Poziv na feštu Praznik mimoze počeće 30. janura Abrumom – ulično scensko-muzičkim performansom.

„Osnovna profilacija „Mimoze“ se bazira na karnevalskim, pučkim, pokladnim svečanostima, prilagođenim turističkim potrebama i duhu današnjeg Herceg Novog. U tom konceptu je u programu ostala elitna kultna manifestacija, starija od same „Mimoze“, Hercegnovski likovni zimski salon“ – kazao je v.d. direktoro „Herceg festa“, Stevan Koprivica.

On je istakao da su Opština, Turistička organizacija i „Herceg fest“, kao izvršni producent, odlučili da se vrate izvornom konceptu, uz inovacije prikladne vremenu u kome živimo.

Fešta od mimoze, ribe i vina na rivijeri biće održana 6.februara. Po sličnom konceptu biće organizovane i Škveranska fešta pjesme, vina, ribe i mimoze u gradskoj luci 13.februara i Noć ribe i vina u centru grada 19.februra.

Izložba cvijeća biće održana 12. februara u Titovoj vili, a biće upriličena i Dječija cvjetna povorka, odnosno defile novskih mališana od parka “Boka” do Trga “Nikole Đurkovića” gdje će biti priređen bogat program.

Praznik mimoze 2016.
Praznik mimoze 2016.

Biće održana tri maskenbala, a na onom 20. februara nastupiće Petar Grašo, koji će održati koncert nakon  programa Suđenja i spaljivanja Karnevala novskog – „Prilično dvolično“ – na glavnom gradskom trgu 21. februara u 19 sati.

Posljednji program Praznika mimoze, 27.februara biće Riblja večera u Institutu Igalo na kojoj će goste zabavljati Trio Gušti.

Praznik mimoze 2016.
Praznik mimoze 2016.

Hercegnovski zimski salon– program biće otvoren 4 februara.

“To je prilika da se pokažu nove tendencije u savrmenoj umjetnosti”, objasnio je vd.direktor JU Muzej i Galerija Đuro Beli Prijić. Ovogodišnja selektorka je istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić koja je izabrala 21 autora iz Crne Gore, BIH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Rusije.

U sportskom dijelu Praznika mimoze biće organizovano 13 programa u kojima će učestvovati preko 3.000 takmičara, od koji bi trebalo izdvojiti jedriličarske regate i plivački miting.

47.Praznik mimoze će koštati oko 140 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Opština Herceg Novi, bez klasičnih sponzora, kako je to bilo minulih godina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.