Izazov za rekreativce – Druga novska skalinada 2016.

Prošlo je skoro godinu dana od prve Novske skalinade i vrijeme je da vam najavimo 2. Novsku skalinadu za 7. februar 2016. Prijavite se i možete da počnete sa pripremama.

Novska skalinada je jedinstvena trka koja se odražava na lokaciji od gradske luke Škver, stepeništima starog grada sve do tvrđave Španjola na čijim zidinama se nalaziti cilj. Duga je 1280m, na njoj je ukupno 646 stepenica (skalina) a cilj trke se nalazi na 178m nadmorske visine.

Ovakav tip trke je veoma popularan u svijetu, a uglavnom se organizuje u visokim zgradama velikih svjetskih metropola. Medjutim mi imamo sreću da živimo u malom gradu bez solitera, očuvane vegetacije, bogate kulturno-istoriske tradicije, gradu prošaranog skalinima sa svih strana. Uz ovakve lokalne uslove, prirodno je da trku organizujemo pod vedrim nebom kroz skaline našeg grada povezavši pritom 5 najznačajnijih utvrđenja grada:ostatke tvrđave Citadela, tvrđavu Forte Mare, Sat kulu, Kanli kulu i tvrđavu Španjola. A samim ulaskom u cilj otvara se predivan pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv.

Entuzijazam, posvećenost, svježina, energija, masovnost! Tako bi se u najkraćem mogla definisati prva održana Novska skalinada. Od prijavljenih 154 takmičara na startu se pojavilo njih 116, onih najmladjih od svega 3 pa do najstarijeg takmičara od 64 godine. Postavljen je i rekord staze, 7 minuta i 16 sekundi u muškoj i 11 minuta 1 sekudnu u ženskoj konkurenciji. Ali vjerujemo da sve to može još bolje, zato vas pozivamo da zajedno pokušamo da pretstojeću skalinadu učinimo još boljom, pa makar za jedan skalin više!!!

Za takmičare iz drugih gradova smo obezbjedili veoma povoljan smještaj, zainteresovani nas mogu kontaktirati putem mail-a 3hercegnovi@gmail.com ili preko naše facebook stranice.

SATNICA:

Nedelja, 07. Februar 2016.

08:30 Okupljanje takmičara i podizanje startnih brojeva na prostoru gradske luke Škver

9:30 Ceremonija otvaranje trke

10:30 Start 2. Novske Skalinade (Pojedinačan start na svakih 30 sekundi)

12:30 – 13:30 Podjela nagrada, završna ceremonija,

*Za prijave do 15.01.2016 iznos startnine iznosi 10.00€,nakon toga iznosi 15.00€.
Prijave su otvorene do 31.01.2016.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.