Najviše novca otišlo na asfaltiranje

Mimo gradnje vodovoda i kanalizacije, Opština Tivat lani u lokalnu infrastrukturu uložila samo 600 hiljada eura

TIVAT
Tivat – foto Anton Marković

Pored milionskih iznosa koje izdvaja za gradnju nove kanalizacione i vodovodne infrastrukture, odnosno ekspropijacju zemljišta, Opština Tivat lani je na ime kapitalnih uzdataka za lokalnu infrastrukturu, uložila tek nešto više od 600 hiljada eura.

Naime, za realizaciju ukupno 35 projekata na lokalnoj infrastrukturi a koji su završeni u 2015. , iz gradske kase utrošeno je ukupno 603.200, 7 eura – stoji u Izvještaju o stanju uređenja prostora u Opštini Tivat za prošlu godinu.

Pojedinačno najviše novca, utrošeno je na izgradnju nove saobraćajnice na Kavi, između Autobuske stanice i sportske dvorane Župa što je koštalo preko 105 hiljada eura. Za asfaltiranje lokalnih puteva potrošeno je 98,5 hiljada eura, dok je izgradnja nove ulice broj 18 u naselju Donja Lastva koštala skoro 42 hiljade eura. Za rekonstrukciju prostora gradske zelene pijace, odnosno njenog dijela za prodaju mlijeka, mliječnih proizvoda i namirnica animalnog porijekla, investirano je 67,2 hiljade eura, za izgradnju novih djelova i rekonstrukciju postjeće mreže javne rasvjete potrošeno je preko 57 hiljada eura, dok je za sanaciju i uređenje djelova dva potoka u gradu potrošeno oko 16 hiljada eura.

Preko 31 hiljadu eura izdvojeno je za radove na rekonstrukciji objekta dječjeg vrtića u Radovićima, a skoro 15 hiljada eura koštala je sanacija potpornog zoida ispod crkve Svete Gospođe u tom naselju. Više od 50 hiljada eura utrošeno je za izradu razne planske dokumentacije, projekata i analiza, dok je je preko 32 hiljada eura lani investirano u objekat sportske dvorane, kro tri različita projekta njene sanacije i dodatnog opremanja. Za rekonstrukciju devastiranih stanica za izdavanje bicikala u sistemu javnog biciklističkog prevoza „Bike Tivat“, lani je uloženo blizu 20 hiljada eura.

1 komentar

  1. izgradnja nove ulice br.18 u “”naselju””D.Lastva (naselju, jao) koštalo “skoro” 42000 eu. Koliko je to metara ? (naselje) 20-25eu po m2 materijal,valjanje, šljunak,tanki sloj asfalta,(naselje) itd.itd. + rubnjaci 6-10 eu+ porez (D.Lastva naselje ,jao) ,ako digitron ne valja oko 1200 m . hvala opštini Tivat na uloženom novcu i trudu za “”naselje”” D,Lastva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.