Promocija trail tračanja

Subrin amfiteatra, mountainrunning takmicenje 02

NVO „Orjen Outdoor“ i AK „Niskogorci“ Pozivaju vas na PROMOCIJU TRAIL TRČANJA, odnosno trčanja mimo puteva, planinarskim stazama i stazicama, makadamskim i šumskim putevima itd…

Promocija će se održati u subotu 9.januara u 10 sati iz sela Kameno , ispred caffe bara „Karakas“ a predviđeni đir je Šilobod, Đevojačke grede, Kotobilj, Čakotin i Tajno brdo (Kameno) Detaljnije informacije: 069 603 389 (Saša Kulinović)

Promocija je zamišljena da okupi sve trekere iz Herceg Novog i bližeg okruženja, ali i sve vas koji želite da doživite nešto novo, bez obzira na vašu trenutnu fizičku formu. Želimo da vam prezentiramo trail running, odnosno mountain running kao sportsko-rekreativne discipline u velikoj u ekspanziji na planetarnom nivou, te da praktično odradimo pokazni trail running đir po veoma atraktivnim terenima u okolini Kamenog i uz druženje razmjenimo svoja iskustva. Ujedno želimo da vam približimo staze za tu vrstu trčanja (kao i šetnje, naravno) u neposrednom zaleđu Herceg Novog, udaljene samo10-ak minuta trčanja (ili vožnje) od centra grada. Obećavamo nezaboravan doživljaj jer, uz ostale zanimljivosti i uzbuđenja, staza kojom je planirano da trčimo obilazi 4 nezaboravna vidikovca:Cakotin, mountainrunning

1.Šilobod – nekadašnji vojni položaj

2.Đevojačke Grede – arheološko nalazište

3.Tajno Brdo 490 mnv – utvrđeni vrh4.Čakotin 440 mnv – vrh sa ostacima rimskog utvrđenja

Nakon kratkih uvodnih riječi o dešavanju, programu i ovoj vrsti aktivnosti uopšte, podijelićemo se u dvije do 3 grupe, u zavisnosti od vaše želje i mogućnosti i organizovano preći (pretrčati ili prehodati) zamišljene trase:

  1. Trekerska: 7 km
  2. Treker Light: 5 km
  3. Tajna Šetnjicado Tajnog Brda: 2 km u oba pravca

Na svakom usputnom odredištu od vodiča ćete dobiti i dodatne zanimljive informacije o lokalitetu, ali i svemu ostalom što vas bude interesovalo, saopštili su organizatori.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.