Morsko dobro – tenderi za kupališta i lokacije za postavljanje privremenih objekata

Boka - Foto Boka News
Boka – Foto Boka News

U nastojanju da se obezbijedi blagovremena priprema turističke sezone i poštovanje dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016.-2018. godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom najavljuje raspisivanje tendera za ustupanje Planom predviđenih kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra.

Prvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015.godine, nakon čega će svakodnevno, počevši od 04. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama, dok će javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biti objavljeni krajem januara kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci.

Tenderi za zakup kupališta pripremljeni su u skladu sa važećim dosadašnjim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka, a zbog neradnih dana usled praznika, trajanje tendera biće 30 dana.

Ovim putem, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom takođe želi da obavijesti buduće zakupce da je kod Ministarstva održivog razvoja i turizma iniciralo donošenje novog Pravilnika o uslovima koje moraju ispuniti uređena i izgrađena kupališta u cilju podizanja standarda u organizaciji kupališta, prvenstveno većeg stepena čistoće i uređenosti kupališta tokom sezone i u vansezonskom periodu.

Takođe, u cilju podizanja odgovornosti zakupaca, Javno preduzeće je pripremilo posebna pravila kojim se utvrđuje kontrola organizacije kupališta i rada privremenih objekata, te precizni uslovi za aktiviranje činidbenih garancija za slučajeve nepoštovanja ugovorenih obaveza.

Morsko dobro
Morsko dobro

Koristimo priliku da najavimo i press konferenciju našeg Javnog preduzeća sredinom januara 2016. godine, na kojoj će javnost biti detaljno upoznata sa tekućim aktivnostima tenderskih postupaka, planovima i investicijama u 2016. godini, kao i procedurama i aktivnostima na podizanju kvaliteta ponude i doslednog poštovanja ugovorenih obaveza u cilju što bolje pripreme predstojeće turističke sezone.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.