Priča sa uzgajališta orada i brancina – Verige (Foto)

Tivatska kompanija Montefish obezbjedila dovoljne količine ribe u vrijeme posta

Hladno decembarsko jutro. Boka spava. Verige nekako uvjek hladne, sunca još nema, ali zato zaposleni na uzgajalištu ribe već uveliko rade. Riba se hrani, obavljaju se pripreme za njeno vađenje.

Iz Montefishovih bazena danas se vadila orada (komarča). Riba se dovozi do obale pakuje u posebne kašete namjenjene za dalji transport. Zaposleni kažu danas orada sutra brancin, riba je tražena, a mi smo prepoznati po kvalitetu.

Uzgajalište ribe
Uzgajalište ribe

Orade, komadi od porcije što bi rekli, oko trideset deka, ubrzo će se naći na ledu u maloprodajnim objektima kompanije Montefish po cijeni od deset eura za kilogram, spremne za gradele.

Da, vrijeme je posta…

Sa proizvodnjom ribe smo počeli u 2013. godine. Ona zahtjeva puno vremena i ogromnu pažnju. Za nas predstavlja veliki izazov i tome ćemo se najviše posvetiti u narednom periodu. Trenutno u kavezima uzgajamo brancin i oradu. Tu je naravno i plantaža školjki odnosno mušlji koje su izuzetnog kvaliteta i to zbog lokaliteta u kome rastu- poručuju iz Montefisha.

Uzgajalište ribe
Sa uzgajališta ribe

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.