24 godine od proglašenja ekološke države

Arza -Mirišta - foto Boka News
Arza -Mirišta – foto Boka News

Crna Gora obilježiće danas 24 godine od proglašenja za ekološku državu.

Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici republičkog parlamenta koja je održana na otvorenom na Žabljaku 20. septembra 1991.

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredeljenje te zemlje da usvaja i primenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

Iz nevldine organizacije Greene Home, povodom godišnjice proglašenje, ocijenili su da odrednica ekološke države Crne Gore koja je ugrađena u dva Ustava nema nikakvog praktičnog smisla.

Iz te NVO su naveli da je da je već dostignuta velika i trajna devastacija prostora, a da je kvalitet životne sredine u mnogim segmentima i oblastima značajno degradiran, smatraju u nevladinoj organizaciji Green home.

Kako su upozorili broj višedecenijskih ekološih crnih tačaka se uvećao.

/Mina/

1 komentar

  1. Za ilustraciju na temu 24 god. ekoloske drzave Crne Gore stavili ste sliku gdje su pale prve uranijumaske bombe 1999 na tadasnju zajednicku SRJ, odnosno Crnu Goru.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.