Prezentacija ponude Orjena

Podigni glavu, otkrij Orjen

Orjen
Orjen

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena promovisaće ponudu hercegnovskog zaleđa u foajeu Dvorane Park, u srijedu, 16. decembra, od 18 do 20 sati, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom, JUK “Herceg-fest”, a uz podršku Opštine Herceg Novi. Učesnici prezentacije, ali i svi zainteresovani, tom prilikom moći će da se informišu o mogućnostima valorizacije potencijala orjenskog masiva.

Kako je kazao direktor Agencije Željko Starčević, zaleđu grada na ulazu u Boku i njegovom turističkom razvoju se dugo nije pridavala pažnja, ali se u novije vrijeme javljaju nove ideje i projekti.

Učesnici prezentacije će biti konobe “Konak” i “Gušti” sa Vrbanja, kafe bar “Karakas” iz naselja Kameno, turistička agencija “Das Nova” iz Dubrovnika, planinarski klub “Subra”, alpinistički klub “Niskogorci” iz Igala, nevladine organizacije “Orjen Outdoor” i “Eko Boka” – ogranak Herceg-Novi.

Orjensko sedlo
Orjensko sedlo

Starčević je napomenuo da će do održavanja prezentacije biti gotov i kalendar dešavanja u narednih dva i po mjeseca, sa obilježenim sedmičnim aktivnostima učesnika prezentacije.

Podijeli

4 Komentari

  1. Hocete li se ikada vi i PD Subra u svojim nastupima spomenuti ime čovjeka koji je napravio objekat koji vi danas uživate i koristite Rajka Prlainovica.????????

    • evo, ja spominjem rajka prlainovica, covjeka koji je meni prodao kucu na vrbnju za 55 000 eura a kuca vec bila prodana! taj tvoj prlainovic je bio najobicniji lopov i ljudsko smece! sretan?

  2. Rajko Prlainovic je bio tvorac planinskog turizma na Orjenu koji sav svoj radni i zivotni vijek posvetio tome.
    Organizacije i dovodjenja turista opravka puteva izgradnja objekata promovisanje te vrste turizma je Rajkovo djelo i za vrijeme SFRJ a i kasnije u SRJ i SiCG sve do njegove iznenadne smrti.
    Kao pionir i nosilac ideje o planinskom turizmu na Orjenu zasluzuje vise od samog pomena.
    Ovi koji se danas bave planinarenjem i planinarskim turizmom na Orjenu mogli su mu postaviti spomen plocu nedje na Orjenu ,Orjenskoj Lokvi ,Vrbanju dje misle da je najprikladnije.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.