Ulicama Tiha Konjevića

Tiho Konjević
Tiho Konjević

Izložba Hercegnovljanina  Tihomira Konjevića biće otvorena večeras, 11. decembra u 20 sati u foajeu Dvorane Park – Herceg-Novi.

Tihomir Konjević nije klasičan slikar. Njegovi radovi imaju makar tri dimenzije, a, noseći duh davnašnjeg Mediterana, i onu četvrtu, vremensku.

Svoje ulice i kantune, prepune preciznih ali razigranih detalja, pravi od gipsa, drveta, kamena, stakla – svega onoga što čini klasično pokućstvo primorskih domova.

”Za mene je  izazov kada pravim nešto što nisam ranije. Ideje su svuda oko mene i razvijaju se za svako djelo ponaosob… nije mi teško da radim na sitnim detaljima” – kaže Tihomir.

On je i slikar i maketar, arhitekta i zanatlija. Umjetnost je davno nadrasla hobi – za Tihomirove radove mnogo je zainteresovanih i u inostranstvu – ipak, izložba koja slijedi mu je prva u fizičkom prostoru (dok na društvenim mrežama njegovi radovi već dugo imaju odane i brojne fanove)

”Zadovoljan sam da se se prva izložba događa u Herceg Novom, gradu gdje živim i izvlačim ono što je ostalo iz prošlih vremena, inspirišem se i to prenesem na moje radove” – kaže ovaj umjetnik.

Tihove slike su, osim ambijentalnih, pune i nostalgičnih posveta djetinjstvu – u njegovom gradu naći ćemo, pored Ulica bure ili Bokeljske ljubavi i Ulicu klikera i eme esese, Pudinga od čokolade ili Dragana Radulovića. Time taj grad više nije samo topos Mediterana koga ima sve manje – već i naših djetinjstava.

Izložba će biti otvorena do 23. decembra

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.