Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići (Foto)

Više od 200 ljudi uživalo je juče na Novogodišnjem balu za djecu i odrasle na Farmi magaraca Martinići. Uz domaće kuvano vino, domaći sok i priganice, gosti su se upoznali sa farmom i magarcima, jednom od najugroženijih i najrjeđih životinja u Crnoj Gori, javlja portal CdM.

Osim druženja i promocije seoskog turizma, svrha bala je bila sakupljanje sredstava za nekoliko magaraca (Pegaza, Stoju, Snešku, Srnu i Zoricu) kojima je Farma utočiste u čemu se uspjelo.

Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići
Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići

“Magarac je danas rjeđa životinja u državi od medvjeda. Do prije tridesetak godina bilo je glavni saveznik čovjeku u teškim poslovima na selu. Izgubivši bitku sa tehnološkom revolucijom izgubili su i svoj značaj, pa su danas na granici istrebljenja. Pored zaštite od izumiranja, svrha farme je i proizvodnja zdravog magarećeg mlijeka, brzog i djelotvornog lijeka za sve plućne bolesti”, saopšteno je iz te farme.

Farma magaraca Martinići otvorena je za posjete nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaznica je kiloram šargarepe ili jabuka po osobi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.