Preko 200 pasa na izložbi u Tivtu

Otvorena kinološka sezona 2017.

Drugom nacionalnom izložbom pasa svih rasa „CAC Tivat 2017“, danas je otvorena nova kinološka sezona u Crnoj Gori.

Na gradskoj rivi Pine, uprkos relativno nepovoljnom vremenu, okupio se veliki broj uzgajivača i ljubitelja pasa, te brojni građani i turisti koji su sa zanimanjem pratili izložbu što ju je zvanično otvorio  predsjednik Kinološkog saveza Crne Gore Vojislav Brajović.

„Imamo danas 250 prijavljenih pasa preko stotinu različitih vrsta. Izlagači su došli iz 15-tak evropskih država, a imamo i po jednog izlagača iz Kine i iz SAD“- kazao je Miodrag Vretenčić iz KSCG, jedan od sudija koji su ocjenjivali izložene pse podijeljene u deset FCI grupa i razreda. Pored Vreteničića, u ringovima su bili i sudije Stjepan Krasić i Ivan Jukić iz BiH,  Alberto Vergara (Italija), Miljko Bulajić  i Vojislav Brajović (Crna Gora).

“Među primjercima koji su na izložbi, imamo nekih veoma interesantnih rasa. Tu je naprimjer, osam vrsta pudli što je rijetkost i na nekim mnogo većim izložbama nego što je to ova u Tivtu”-kazao je Vreteničić dodajući da je zbog loših vremenskih prilika u regionu, izostao dolazak jednog broja najvljenih uzgajivača sa područja bivše Jugoslavije.

“Ipak, imajući u vidu da su se i lani svi izlagači veoma pozitivno izjasnili o uslovima na ovoj izložbi, kao i činjenicu da i danas ovdje imamo zaista dosta interesantnih i lijepih pasa u broju koji je zavidan i za sredine sa mnogo jačom kinološkom tradicijom, budućnost CAC nacionalne izložbe pada svih rasa u Tivtu je zagarantovana”- zaključio je Vreteničić.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

  1. Ma danu ma đe si ti KUČKI spali u koje otele…a esuliim gazde vezale gumuzarijole da koga ne uviju…ma esuli lajali ponoći i činjeli larmu da niko nemože oka sklopiti. e bome bit će i frizeraji imali gorku gunguli..esuliimse istupile puste nožice.. ..e baš iih je šesno bilo viđeti…živjeli đurica amsterdam

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.