Gojković i Radman – Mamulu dati u zakup Orascom-u

Mamula i Prevlaka - Foto Boka News
Mamula i Prevlaka – Foto Boka News

Polazeći od rasprave koja se vodila na sjednici, donijetih zaključaka, ali i značaja ostrva Mamula koje krasi brojne reklamne turističke prospekte i predstavlja najprivlačniju lokaciju na teritoriji Opštine Herceg Novi, nedvosmisleno dijelimo stav da ovaj vrijedan spomenik kulture treba zaštititi upravo realizacijom dobre i istovremeno korisne ideje.

Uvažavajući činjenicu da je Ugovor sa Kompanijom Orascom Development Holding AG potpisan, kao i benefite od realizacije ove investicije, prije svega za lokalnu samoupravu Herceg Novog, očekujemo da će poslanici podržati njegovo usvajanje. To bi istovremeno bila i potvrda, koliko su partije i stranke spremne da se argumentovano posvete razvoju Herceg Novog i interesima ove Opštine – kaže se u saopštenju predsjednika opštine Herceg – Novi, Nikole Gojkovića i predsjednika Skupštine opštine Andrije Radmana.

S obzirom na specifičnost ovog lokaliteta i našu želju da se podrže konstruktivna rješenja, mišljenja smo da treba afirmisati razvojne projekte koji imaju budućnost i u tom smislu podržavamo usvajanje ovog ugovornog aranžmana, odnosno donošenje Odluke o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula“, ni u jednom trenutku ne zaboravljajući njen istorijski, arhitektonski i kulturni značaj – zaključili su u saopštenju za javnost Gojković i Radman.

Mamula - Foto Boka News
Mamula – Foto Boka News

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.