110 godina postojanja Gradske muzike Budve

“Lakše je razumjeti jedan narod slušajući njegovu muziku, nego učeći njegov jezik”

Gradska muzika Budva
Gradska muzika Budva

Dvjesto učesnika u svečanom defileu predvođeni budvanskom Gradskom muzikom, prošetaće Budvom u subotu, od 19 časova i 30 minuta sa Slovenske plaže, dok će njihovi koncerti uz obraćanje predstavnika Gradske muzike, biti održani iste večeri u 20 sati na više gradskih lokacija – ispred hotela Avale, kao i na trgovima u Starom gradu.

Inače, svečani defile i koncerti se održavaju povodom 4. juna – centralne proslave stodesetog rođendana Gradske muzike Budve.

Prema najavama organizatora proslave, Turističke organizacije opštine Budva, u svečanoj povorci će učestvovati šest orkestara iz Crne Gore i regiona. Predstaviće se: gradske muzike iz Kotora, Herceg Novog, Đenovića, hrvatskog Omiša i Metkovića, predvođeni budvanskom Gradskom muzikom i mažoretkinjama.

Turističkoj organizaciji opštine Budve velika je čast, a vjerujemo i svim poštovaocima naše Gradske muzike, što smo dio obilježavanja tako velikog jubileja od 110 godina. Mi smo uvijek zainteresovani da svojim djelovanjem doprinesemo očuvanju i njegovanju Gradske muzike, kao veoma značajnog predstavnika naše kulture i tradicije, zato smo ovaj jubilej i prepoznali kao jedan od najvažnijih projekata Turističke organizacije u 2016. godini.

Gradska muzika Budva
Gradska muzika Budva

Posebno nam je drago što se pozivu na proslavu odazvalo i više orkestara, prijatelja Gradske muzike, koje ćemo u Budvi ugostiti prilikom proslave jubileja. Možete samo zamisliti kako će svečano izgledati taj dan u Budvi gdje će se istovremeno čuti zvuci nekoliko orkestara, a koji će svojim dobošima skrenuti pažnju na sebe i pozvati sve na zajednički koncert, rekla je ovim povodom direktorka Turističke organizacije Jelena Rađenović.

“Lakše je razumjeti jedan narod slušajući njegovu muziku, nego učeći njegov jezik”, slogan je ovogodišnje jubilarne proslave stodesetog rođendana Gradske muzike Budve.

Podsjećamo, kao prvi događaj povodom jubilarne godine u organizaciji Turističke organizacije i JU Muzeji i galerije Budve, 25. maja otvorena je retrospektivna izložba fotografija pod simboličnim nazivom “Trajanje prošlih vremena”. Posjetioci će u Spomen domu “Stefan Mitrov Ljubiša”, do 20.juna moći da pogledaju fotografski prikaz djelovanja Gradske muzike od njenog nastanka do današnjih dana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.