8 C
Kotor

Slušaj online radio

Žene Balkana u džezu

Muzička škola Tivat učestvuje u međunarodnom prijektu “New Spark Jazz Orchestra- Žene Balkana u džezu” – inovativnom umjetničkom programu sa ciljem da se poveća broj žena muzičara i kompozitora na regionalnoj džez muzičkoj sceni, poboljšaju profesionalne mogućnosti i vidljivost žena muzičara kroz jačanje njihovog kapaciteta.

Partneri iz Srbije ( UG ARTRUST), Makedonije (Goce Dolčev Univerzitet, džez odsek), Crne Gore (Muzička škola Tivat) i Italije ( Women in Music), formiraju jaku platformu za međunarodnu saradnju u oblasti muzičke produkcije, obrazovanja i promocije.

“Kroz konkurs, 15 žena muzičara i kompozitorki, iz bilo kojeg domena muzike, će biti pozvane da učestvuju u programu od 15 mjeseci, formirajući New Spark Jazz Orchestra, sa mogućnošću regionalne saradnje, internacionalizujući svoje karijere. Biće izabrane učesnice iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, koje će uzeti učešće u dva rezidenciona programa i četiri koncerta u regionu, a tokom cijelog projekta će učestvovati u online edukaciji o džez muzici.”- kazala je juče tim povodom novinarima direktorica Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja.

Edukativni tim koji radi na ovom projektu čine priznati umetnici i edukatori iz regiona – Jasna Jovićević i Vasil Hadžimanov iz Srbije, Toni Kitanovski iz Makedonije i Antoine Simoni iz Francuske. Projekat se realizuje uz pomoć Balkan Arts & Culture Fondacije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Muzičke škole Tivat. Iz te obrazovne ustanove juče su pozvali sve zainteresovane instrumentaliskinje i kompozitorke, bez obzira na domen muzike iz koje dolaze i godište, da se prijave na konkurs koji je otvoren do 5. novembra 2015.

Najčitanije