“Vraćam se tebi Boko moja”

Program pod nazivom “Vraćam se tebi Boko moja”, posvećen bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću biće održan u subotu, 25. juna u 20 sati, održati će se u Centru za kulturu “Nikola Đurković” u Kotoru u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore,

Vicko Nikolić veliki glazbenik i skladatelj, podrijetlom iz Boke Kotorske, još davne 1961. godine, napustio je Boku doselivši se u Zagreb, ali ni u jednom trenutku svoga života njegove misli nisu otišle iz njegovog rodnog kraja. S Bokom u srcu zauvijek u veljači 2014. godine napustio je i Boku i Zagreb i sve svoje voljene,  ostavljajući značajan trag svoga bitisanja na ponos i slavu i Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore-Kotor 2005. godine bilo je nakladnik knjige “Boka kotorska u pjesmi, slici i sjećanju” autora Vicka Nikolića koja je tiskana u Zagrebu uz financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore.

U znak sjećanja na ovog velikog pjesnika i glazbenika i njegova djela posvećena Boki, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore odati će počast i priznanje Vicku Nikoliću, s ciljem da njegov lik i djelo ostanu u našem trajnom sjećanju.

1 komentar

  1. Ma ste me malo ćapali u lijepi đir i vrnuli me nase dosta pustije godina-onda kad sam lentravao našega lastovljanina iz NIKOLIČIĆA na Gomilu -rođaka Vicka ,e tada je arivao gore sa dondom Antomm sa fameljom ..odio je na groblje..e bome po Božijoj krijanci i našijema lastoskijema užancama…ee tu se ćakulalo sa moijem ocem, tako da je odma bio aloćan sa svijema novitadama u selu…e a poslije par godina kad sam odio u vjesnikovu kuću na usaavršavanje za spjegavati u foje..e bome našli smo se i proćakulali u Prijestolnicu…sve ćakule su se svršavale na našu rodnu GORNJU LASTVU i BOKU….e bo mi inozemci sasvim na ine-drukčije -naša bila kure za našu milu BOKU…to se nemože prezentati na bokun karte..eto naš VICKO je sve to pretočio u notama -glazbi-pjesmi-stihovima, onako kako mu je srce nalagalo,e kako mi je reko najtežu pjesmu što je napisao i uglazbio bila je pjesma MAJCI…a što sam mu ja mogo učinjeti eto samo toliko da je izašo na naslovnu stranu prijašnjeg tjednika VIKEND…ako se ko još toga prisjeća….e sad bi vi ja poslao koji lentrat iz GORNJE LASTVE ali sve mi je ostalo dolje doma. Ma premilo mi je kada smo ga se ovim srculjubljećim putem prisjetili..kada HRVATSKO GRAĐANSKO DRUŠTVO neda da se zaborave naši VELIKI BOKELJI-hvala Vam,a ti naš Vicko počivaj u miru…đurica amsterdam.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.