15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

VIII Festivala gudača, nastup mladih muzičara

gudači

U Galeriji Solidarnosti u Kotoru, u okviru VIII Festivala gudača sinoć je održan drugi koncert na kome su se predstavili talentovani mladi muzičari, obojica ponikli u muzičkim porodicama, Luka Perazić violinista i Kosta Popović violončelista.

Interpretirajući djela Poppera, Wienawskog, Faurea, Bacha, Haydna i Zlateva brojnu publiku su ostavili bez daha. Bilo je očigledno da se radi o vanrednom talentu, želji za sviranjem, energijom i temperamentom koji nose u sebi i naravno o velikim pedagoškim dostignućima njihovih profesora Vilija Ferdinandija i Mladena Popovića.

Istaknuti pedagozi i priznati muzičari su sa izvođačkim umijećem svojih učenika još jednom potvrdili svoja velika pedagoška znanja i iskustva.

Sa kvalitetom ovog programa na koncertu koji je nosio simboličan naziv ,,Prijatelji“ Festival gudača je obogatio svoj sadržaj na visoko profesionalan način dajući šansu mladim muzičarima da predstave svoj potencijal i talenat.

Od septembra ove godine Luka Perazić i Kosta Popović nastavljaju svoje školovanje na ,,WhitgiftSchool“ u Londonu.

Gost koncerta je bio njihov kolega iz Muzičke škole ,,Vasa Pavić“ Aleksandar Božović, a na klaviru ih je pratila Nataša Popović.

U nastavku VIII Festivala gudača u Muzeju grada Perasta, večeras u 21 sat, još jedan koncert će izvesti Trio ,,Allegro“ koji čine Lalita Svete i Maike Clemens iz Beča i Ilijana Stojanova iz Bugarske”, saopšteno nam je sa Festivala gudača.

Najčitanije