12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče klasične latino muzike u izvođenju Amande Stojović

Amanda Stojović

Na tvrđavi Forte mare u ponedjeljak, 21. avgusta u 21 sat biće održano veče klasične latino muzike u izvođenju Amande Stojović, mecosopran i Crnogorskog gitarističkog dua – Goran Krivokapić i Danijel Cerović.

Saradnja Amande Stojović i Crnogorskog gitarističkog dua počinje koncertom u dvorani Slovenačke filharmonije u Ljubljani, 2008 godine, ali većina programa koji će zajedno predstaviti publici na koncertu 21. avgusta na tvrdjavi Forte mare, će biti izvedena prvi put. Na programu su djela Rodriga, Vilja Lobosa, De Falje i Piazzole.

Amanda Stojović i Goran Krivokapić su rodjeni u Herceg- Novom, a Danijel Cerović u Nikšiću. Predstavljaju istaknute crnogorske muzičare koji nastupaju na pozornicama širom svijeta.

Amanda Stojović, mecosopran, uspješno izvodi uloge operskog i koncertnog repertoara od baroka do savremenih kompozitora. Na operskim scenama Beča, Ljubljane, Maribora, Tokia, Rijeke, Beograda, Zagreba, Osake, Fukuoke, Maebašija izvodi zahtjevne uloge u operama Vagnera, Verdija, Pučinija, Humperdinka, Berštajna, Parme, Masneja, Bizeja. Saradjuje sa svjetskim dirigentima kao što su Tibor Bogani, Frančesko Roza, Donato Renceti, Loris Voltolini, Klod Šnicler, te nastupa sa nekima od najznačajnih vokalnih solista današnjice: Fiorenca Cedolins( Fiorenca Čedolins), Piero Giuliacci( Piero Đuliači), Veselina Kasarova, Oksana Volkova.

Solista je Mariborske i Riječke opere.

Crnogorski gitaristički duo (Montenegrin guitar duo) je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni. Duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi , Kanadi, Rusiji, Španiji, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji, ali i na crnogorskim festivalima A tempo, Kotor art, Barski ljetopis…

Snimili su CD za prestižnu kanadsku izdavačku kuću Naxos sa transkiripcijama za 2 gitare Bahovih Engleskih svita, a drugi CD takodje sa muzikom Johana Sebastjana Baha za istu kuću izlazi do kraja godine.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije