Urban Nova organizuje predavanje o feminizmu

Urban Nova
Urban Nova

NVO „Urban Nova“ u ponedjeljak 17.oktobra u Herceg Novom organizuje predavanje iz oblasti feminizma.  Riječ je o jednom u nizu predavanja koja organizuje Centar za žensko i mirovno obrazovanje  ANIMA iz Kotora u saradnji sa NVO „Urban Nova“ iz Herceg Novog, „Bona Fides“ iz  Pljevalja, Centrom za ženska prava iz Podgorice i svojim saradnicima u Nikšiću, u okviru projekta “Feministička škola 2016.”, koju podržava Holandska ambasada iz Beograda.

Škola je počela sa radom 30. septembra u Pljevljima, a predavanja aktivistinja ANIME će tokom oktobra i novembra biti realizovana u kontinuitetu u sva četiri grada. Kako navode organizatori, cilj je upoznavanje učesnica sa osnovnim znanjima iz feminističke teorije i prakse i značajem rodnih politika za demokratizaciju društva, kao i da osnaži i ojača ženske organizacije za aktivno građanstvo i ženski aktivizam.

NVO „Urban Nova“ prvo predavanje u Herceg Novom organizovaće u ponedeljak – 17.oktobra u 17 sati u Domu omladine u starom gradu.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.