15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tri koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kotoru tokom naredne godine

Crnogorski simfonijski orkestar

JU Kulturni centar ‘Nikola Đurković’ će tokom sledeće godine prirediti dva velika koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kotoru.

Koncerti, na kojima će nacionalni orkestar nastupiti u punom sastavu, održaće se na otvorenom.

Ova inicijativa  pokrenuta je od strane kotorskog  Kulturnog centra, a realizovaće se u saradnji sa JU Muzičkim centrom Crne Gore, sa kojima smo potpisaliUgovor o saradnji.

Vođeni željom da građanima Kotora priredimo poseban doživljaj klasične muzike, odlučili smo se da upriličimo koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra. Nedovoljna veličina glavne scene, da primi orkestar u punom sastavu, usmjerila je koncerte ka trgovima što će, vjerujemo, ova dva nastupa učiniti glamuroznijim. Bogato arhitektonsko nasljeđe odredilo je kotorske trgove za najljepše i najautentičnije umjetničke pozornice, dok je izraženi osjećaj domaće publike prema kvalitetnom muziciranju potvrdio naše opredjeljenje da razvijamo i ovaj segment djelovanja.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ će i u budućnosti stvarati  nova partnerstva i realizovati nove projekte kojima ćemo i druge umjetničke segmente učiniti što kvalitetnijim i učestalijim.

Najčitanije