13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Tre sorelle” u izvođenju FDU

Tre sorelle
Tre sorelle

U okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” u Tivtu, u subotu 23.jula će premijerno biti izvedena pozorišna predstava “Tre sorelle” u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat.

Po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Zorana Rakočevića, ovu predstavu igraju studenti treće godine studijskog programa gluma na FDU u okviru ispita iz istoimenog predmeta, i to : Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković, i Pavle Popović.

Takođe, ovom predstavom studentkinja treće godine produkcije Jelena Odalović, polagaće ispit iz istoimenog predmeta. Šef klase je redovni profesor Branislav Mićunović u saradnji sa profesorom doc.mr. Brankom Ilićem. Predstava je inače, utemeljena na motivima poznate bokeške priče o tri sestre sa Prčanja koje su bezuspješno čekale na povratak sa mora pomorca u kojeg su sve tri bile zaljubljene.

„Tre sorelle“ se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacije crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg dogadjaja za pisca i  profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci?“- kazao je povodom premijere ove predstave njen pisac Stevan Koprivica.

Predstava će se igrati u subotu na sceni atrijum Buća-Lukovič u Tivtu, u  21.30 sati, a prva repriza je u nedjelju u istom terminu.

Najčitanije