16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Tirkizi Boke”

Bjelila

U Muzeju grada Perasta u subotu 5.avgusta u 21 sat će biti otvorena izložba akvarela “Tirkizi Boke” Predraga Peđe Miloševića. Postavku čine 24 dela nastala u posljednje dve godine.

“Umetničko stvaralaštvo Predraga Peđe Miloševića karakteriše govor boja i posle slika u tehnici ulja na kojima preovladavaju topli tonovi, predstavlja se novom serijom radova – akvarelima i plavom bojom. Dok su na uljanim slikama u prvom planu ljudi i njihov unutrašnji svijet, na ovim akvarelima Milošević slavi dušu malih primorskih mjesta”, poručuju organizatori.

Tu su rustične kapije, dvorišta, kameni zidovi, kolonade, fasade načete rubom vremena. Sve to sa željom da ovjekoveči duh epoha koje polako nestaju.

“Za dobar akvarel pored talenta, kreativnosti, mekih četki i boja, važan činilac je odabir papira i ovjde ćemo odmah uočiti finu zrnastu površinu i boje koje se na njoj odražavaju baršunastim tonovima. Zahvaljujući rastresitoj strukturi papira i lazurima kroz koje se vidi podloga, dobijamo tako potrebnu igru nijansi”, napisala je, između ostalog, istoričarka umjetnosti Ljiljana Subotić, u katalogu izložbe.

Izložba će biti otvorena do 20. avgusta.

Najčitanije