11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvaranje Kotorske koncertne sezone

Sveti Duh
Sveti Duh

Svečano otvaranje Kotorske koncertne sezone biće upriličeno u četvrtak 17.novembra  s početkom u 19 sati u koncertnoj dvorani – Crkva Sv.Duha.

Nastupiće veliki svjetski pijanista iz Izraela Albert Mamrijev. Nazivaju ga pijanistom “velikog romantičarskog duha”, koji se nakon pobjede na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Delia Steinberg” u Madridu 1998. godine ustoličio kao vodeći pijanista svoje generacije na svjetskoj muzičkoj sceni.

Nastupao je sa renomiranim orkestrima i svirao širom svijeta u prestižnim koncertnim dvoranama kao što su: “Piano Stars of the 21st Century” u Rostovu/Rusija/, “Roccabrivio” -Milano,”Pianotune”-Belgija, “Schlossfestepielen”-Nijemačka, “Franz Liszt” -Italija i dr. Mamrijev je snimio sve Listove klavirske transkripcije Wagnerovih djela, a trajno je zabilježeno i njegovo izvođenje svjetske premijere klavirskog koncerta Amija Majanija s Pekinškim simfonijskim orkestrom. Osnivač je dva međunarodna takmičenja pijanista u Njemačkoj. Redovno održava majstorske radionice. Kotorskoj publici predstaviće se djelima Šora, Liszta, Wagnera i Alkana. Koncert je ujedno i poklon gradu, povodom Dana Opštine.

Najčitanije