So predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

U današnjem izdanju Preporuka za čitanje, predlažemo uz koje bismo se to naslove mogli da opustimo nakon minulog podgoričkog Sajma knjiga, ili da se – s pogledom zabodenim u plavu beskonačnost – zapitamo spram stvarnosti u koju smo uronjeni.

Autorka Anamarija Cicareli nam u knjizi Kako do gosta preko interneta otkriva tajne internetskog marketinga za male iznajmljivače. Kada se planira budućnost poslovanja apartmana prosto je nemoguće isključiti internet. Kao što kupci preko interneta kupuju proizvode i usluge, isto tako gosti biraju i rezervišu smještajne objekte. Ova knjiga će umnogome pomoći da se uz što manje vremena i novca ostvari veća popunjenost soba, apartmana ili kuća za odmor. U knjizi je do detalje objašnjeno sve vezano za turističke portale, e-Visitor, web stranice i društvene mreže. Izdavač je Slobodna Dalmacija.

Ptice Herceg Novog i Igala knjiga je Budimira Rašovića. Objavljivanjem ove knjige na našem i engleskom jeziku autor se svrstava u red onih koji svojim radom skreću pažnju na raznosvrsnost, ljepotu i zaštitu flore i faune Crne Gore. U knjizi se uz detaljan opis nalaze i mnogobrojne fotografije ptica koje je autor napravio tokom 15-godišnjeg rada na terenu. One svjedoče o ljepoti i raznovrsnosti ornitofaune Herceg Novog. Na ovom području registrovano je 159 vrsta ptica, koje se javljaju kao stanarice, gnjezdarice i prolaznice kao i ptice koje se periodično pojavljuju.

rašović – foto RHN

Slavni crnogorski pustolovi knjiga je Jovana Dujovića. Od kako je svijeta bilo je i varalica, skitnica, pustolova. U minulih 250 godina, koliko je do sada poznato, u Crnu Goru su prispjela četiri veća pustolova koji su pretendovali na crnogorski presto. Isto tako, bar što se tiče reputacije, otisnulo se njenih darovitih sinova diljem svijeta. Ovo djelo govori o njima, o Jovanu Renaziju i Aleksandru Paštroviću, Stefanu Zanoviću i njegovoj braći, grofu Nikoli Petroviću, grofu Vujiću, monahu Avakumu, knezu Nikoli Vasojeviću i Duki od Meduna. Izdavači su Štampar Makarije i Obodsko slovo.

Stakleni presto je nagrađivana knjiga Sare Mas iz najpopularnijeg tinejdž-serijala. Odsluživši zbog svojih zločina godinu dana teške robije u rudnicima soli, ubicu, 18-godišnju Selenu Sardotjen, odvukli su pred princa prestolonasljednika. On joj je ponudio slobodu – ali pod jednim uslovom: mora da bude njegova predstavnica u nadmetanju za novog kraljevog ubicu. Njeni takmaci su lopovi, ubice, ratnici iz svih krajeva carstva. Seleni je vježbanje s kapetanom garde Vestfalom izuzetno uzbudljivo – ali život na dvoru joj je dosadan. Stvari postaju zanimljivije kada princ počne da se zanima za nju… Izdavač je Laguna.

Ljubav u Rimu autora Marka Lamprela izuzetno je zanimljiv roman za tinejdžere. Mlada umjetnica Alis došla je u Rim zbog avanture, prije nego što se skrasi sa svojim dečkom Danijelom. Kada sudbina umiješa prste, Alis će se zapitati da li stvarno postoji ljubav na prvi pogled i kako će uopšte znati kada joj se to desi? Ljubav u Rimu nam otkriva čarolije vječnog grada i razrješava najdublje misterije srca. Izdavač je Vulkan.

Posljednja Geteova ljubav Martina Valzera priča je o nemogućoj ljubavi velikana njemačke književnosti. Sedamdesettrogodišnji tajni savjetnik i slavni udovac voli 19-godišnju Urlike fon Levecov. Njih dvoje razdvaja jaz od 54 godine ali Gete sebi govori: „Moja ljubav ne zna da imam preko 70“. Starost ga ipak sustiže. Ozljeđuje se pri padu na maskenbalu, a jedan mlađi muškarac pokušava da zavede Urlike. Uprkos tome, Gete joj upućuje bračnu ponudu. Izdavač je Laguna.

Žene koje trče za vukovima svjetski je bestseler iz oblasti popularne psihologije Klarise Pinkole Estes. Autorka nam otkriva bogatstvo mitova iz različitih kultura, folklora i predanja, čak i iz sopstvenog porodičnog nasljeđa, sa ciljem da pomogne ženama da ponovo uspostave kontakt sa ovim snažnim, zdravim, vizionarskim atributima sopstvene instiktivne prirode. Kroz priče i komentare dr Estes je stvorila novi leksikon ženske psihe. Ovo je knjiga koja će svakoj ženi pomoći da izbjegne one greške koje u svom samorazvoju svi pravimo, upravo zato što ne slušamo svoju prirodnu intuiciju. Izdavač je Nova knjiga.

7 kratkih lekcija iz fizike knjiga je u kojoj autor Karlo Roveli objašnjava mnogo toga interesantnog u kratkim i prosvjetljujućim lekcijama. Ovaj razigrani, zabavni i rječiti uvod u savremenu fiziku nam sažeto približava Ajnšajnovu opštu teoriju relativnosti, kvantnu mehaniku, elementarne čestice, gravitaciju, crne rupe, kompleksno ustrojstvo univerzuma i ulogu ljudi u ovom čudnom i divnom svijetu. Roveli nas na poetičan i filozofski način vodi do graničnih područja našeg znanja o najsitnijim tačkama u svemiru kao i do odgovora o porijeklu kosmosa i načinu funkcionisanja našeg uma. Izdavač je Laguna.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.