15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Slike Milijane Vujović u Porto Montenegru

Rascjepi duse - Milijana Vujovic
Rascjepi duse – Milijana Vujovic

Izložba radova akademske slikarke Milijane Vujović iz Podgorice, pod nazivom „Rascjepi duše“, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra na Seljanovu, i trajaće do 15. aprila. U galerijskom prostoru Upravne zgrade tivatskog nautičkog centra, inače, svakog 15.-tog u mjesecu izlaže novi domaći autor, a do sada je predstavljeno više od 15 umjetnika.

Ciklus radova kojim se Vujovićeva predstavlja tivatskoj likovnoj publici inspirisan je formom i teksturom kamena – ona pažljivo islikava neravnine, pukotine i rascjepe u stijeni i bira kolorit kamena u igri sa svjetlošću i sjenkama.

„Svoj umjetnički identitet izgradila sam kroz islikavanje kamena kojeg doživljavam kao dio univerzuma.“- kazala je Vujović. Na novijim radovima, ona se igra istim elementima kamena, u tehnici grafike i goblenskim ramovima.

Milijana Vujović je rođena u Podgorici, 1973. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, na odsjeku slikarstvo u klasi profesora Smaila Karaila. Izlagala je u Francuskoj, Švajcarskoj, i u zemljama regiona.

Na njenoj izložbi u Tivtu prisutan je i rad kojim je, kao crnogorska predstavnica, učestvovala na kolektivnoj izložbi u Francuskoj, posvećenoj stogodišnjici od početka Prvog svjetskog rata.

Najčitanije