12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Šest velikana i grad“

ŠEST VELIKANA I GRAD
ŠEST VELIKANA I GRAD

U okviru programa posvećenog proslavi Dana opštine Herceg Novi, u nedjelju 30. oktobra, sa početkom u 20h, u savremenoj multimedijalnoj galeriji „Novi to sam ja“ biće otvorena izložba pod nazivom „Šest velikana i grad“. Organizator ovog dešavanja je multimedijalna galerija „Novi to sam ja“. Pokrovitelji su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Na izložbenoj postavci naći će se slike umjetničkih velikana Petra Lubarde, Vojislava Voje Stanića, Aleksandra Ace Prijića, Đorđija Bata Pravilovića, Luke Berberovića i skulpture Luke Tomanovića. Ovo će biti izuzetna prilika za sve poštovaoce kulture da upoznaju neke od najpoznatijih radova umjetnika, koji su svojim djelima ostavili dubok i neizbrisiv trag u istoriji savremene crnogorske likovne umjetnosti.

Posjetioci će, pored djela navedenih autora, imati jedinstvenu priliku da vide negative na staklenim pločama iz bogate zaostavštine čuvenog Foto Laforesta. Staklene ploče prikazuju Herceg Novi iz perioda 20-ih i 30-ih godina 20. vijeka.

Postavka će trajati mjesec dana, a publika će moći da je pogleda svakog dana (osim nedjelje) u periodu od 9 do 20h.

Najčitanije