Samoozbiljenje Nataše Drešić u Budvi

Samostalna izložba grafika Samoozbiljenje diplomirane grafičarke Nataše Drešić biće otvorena u ponedjeljak, 12.juna, u Modernoj galeriji u Starom gradu – Budva u 20 sati.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Milica Bezmarović je zapisala:

“Za idejnim podsticajima autorka traga kroz vlastite utiske o poimanju života i svijeta, promišljanjima o nutrini sopstvenog unutrašnjeg bića, unutrašnjih pejzaža memorisanih u dalekim predjelima nesvjesnog, do kojih se stiže strpljivim i ponekad bolnim poniranjima u sebe, kroz lutanja i otkrivanja onog iskonskog, jedinstvenog, početnog impulsa vlastite energije, sa kojom se svako od nas rodi, a koja ima moć da stvara. U ciklusu grafika Samoozbiljenje, autorka se gotovo flozofski bavi pitanjima spoznaje onog nevidljivog u nama, metafizičkog, zaumnog, nepoznatog”.

Nataša Drešić je rođena u Baru 1987. godine. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na grafičkom odsjeku u klasi prof. mr Anke Burić 2016. godine.

Imala je četiri samostalne izložbe, a učestvovala je u brojnim kolektivnim izložbama i radionicama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je brojih stipendija i priznanja, među kojima je i stipendija CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017.godinu.

Trenutno radi kao pripravnik na slikarskom odsjeku na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Izložba će biti otvorena do 29.juna.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.